Vasi foci

2014.06.09. 15:35

Megye I.: nagy hőségben értek véget a csaták

Befejeződtek a küzdelmek az osztályban, a Sárvár győzelemmel, Répcelak vereséggel zárt.

Celldömölki VSE–Kemenesalja FC 2-1 (2-0)

Celldömölk 300 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Németh J. 24. , Baranyai 39. illetve Kovács K. 60.

CVSE: Tóth A. (Zseli) – Lendvai (Szuh), Bodor, GYÖRKÖS, VIRÁG – Megyesi (Mógor), Enyingi Márk, Manganelli – Klauzer, Németh J. (BARANYAI), Simon (Vajda). Edző: Hegyi László

Kemenesalja FC: LAMPÉRT – Belegrai , Erdélyi , Németh P. (Balogh), Kóbor – Horváth, Veszprémi Á., Károly (Palotai), Veszprémi M. – KOVÁCS K., Németh R. (Dénes). Edző: Haraszti Zsolt

Szépszámú közönség látogatott ki a mérkőzésre, mely egyik csapat számára sem bírt már téttel, – hacsak a hagyomány és presztízs nem az – hiszen a helyezésükön már nem tudnak változtatni. Ezért és a nagy meleg miatt elég langyos iramban kezdődött a mérkőzés. A hazaiak beszorították ugyan ellenfelüket, de a mezőnyfölény ellenére a gól csak nem akart megszületni, sőt egy vönöcki kontratámadás végén Tóth kapusnak bravúrral kellett hárítani. Ez felébresztette a Cellt, és még a félidőben kétgólos előnyre tett szert. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, alacsony iramban és színvonalon csordogált a mérkőzés. A Kemenesalja szabadrúgásból váratlanul szerzett ugyan egy gólt, de ettől a mérkőzés nem lett jobb. Úgy nézett ki, hogy a vendégekben ennél nincs több, a hazaiak pedig nem erőltették nagyon a dolgokat. Végül is a hazai siker megérdemelt, de a nézők már láttak ennél jobb szomszédvári rangadót is.

Vasvár–Répelak 3-2 (2-0)

Vasvár, 200  néző,  vezette: Gaál.

Gól: Döbör 2 (17., 43.), Pasics 77. illetve Kovács Zs. 79., Kovács V. 87.

Vasvár: SMOLCZER – HAJAS, DANKA, TAUSZ – BÍRÓ, RÉFI (OSVALD), BERTÓK, PASICS – HORVÁTH B. (KAPOSI), DÖBÖR. Edző: Konrád Péter.

Répcelak: Farkas – Baranyai, Balassa, Fazekas, Pados (Orbán) – Kovács Zs., Horváth M. – Pungor N., Devecsery, Pungor P. (Kovács V.) – Dulicz. Játékos-edző: Balassa Péter.

A hazaiak eredményes szezont zártak a hatodik helyükkel, míg a vendégek szinte az egész bajnokságban vezették a tabellát, azonban a végjátékot elbukták a Sárvárral szemben – így tétje már nem volt a mérkőzésnek. A Répcelak szervezett és tudatos játéka túlmutatott a megyei szinten, ehhez hozzátartozik még, hogy tartalékosan tudtak felállni a találkozóra. A vendégek a szerencsével azonban hadilábon álltak, emiatt csak két találatig jutottak – a hazai csapat nagyot küzdött, szívét-lelkét kitette a pályára, így ellensúlyozta a répcelaki fölényt. A győzelemmel a Vasvár méltó módon búcsúztatta a a számára kimagasló eredményt hozó bajnoki évet.

Rábapaty–Bük 6-1 (1-1)

Rábapaty, 80 néző, vezette: Derdák.

Gól: Bíró 35., Tőke 2 (50, 65.), Németh K. 64., dr. Tar 73., Dovánszki 82. illetve Kovács Roland 14.

Kiállítva: Bíró O. 65. – második sárga lap után.

Rábapaty: Varga Dávid (Varga Dániel) – DOVÁNSZKI, Csupor (Németh Á.), Horváth, Enzsöl (Nagy Z.) – TŐKE (Fehér), Dr. TAR, Piros (Dugovics), TOLDI – Bíró O., NÉMETH K. Edző: Ádám Endre.

Bük: Antoni, Peresznyák, SOMOGYI, Csonka, KOVÁCS RICHÁRD – KOVÁCS ROLAND (Kocsis), Horváth M., Györe (Kondor), Sárközi (Karvalits) – Molnár, Horváth T. (Visnovszky). Edző: Kovács Zoltán.

A hazai csapat már a kezdéstől átvette a mérkőzés irányítását, de a vendégek első támadásukból gólt szereztek. Ezután is a Rábapaty játszott fölényben, több kihagyott helyzet után végül sikerült egyenlíteniük. A második félidőben a hazai vezetés után már csak a gólarány volt kérdéses, a hazaiak szépen felépített támadásokból és pontrúgásokból is eredményesek voltak – mindezt tették úgy, hogy közben 25 percig emberhátrányban játszottak. A hazaiak szép futballt bemutatva megérdemelten nyertek.

Magyarszecsőd–Vép 3-1 (1-0)

Magyarszecsőd, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Horváth N. 34., Horváth M. 47., Vass D. 56., illetve Szemes 90.

Kiállítva: Balázs 61. – második sárga lap után.

Magyarszecsőd: Marton – TÓTH N., TAKÁCS Á., Nagy R., Boldizsár – VAS D., ZSIGMOND, Sátori (Papp), HORVÁTH N., HORVÁTH M. – Takács M. Játékos-edző: Sátor Barnabás.

Vép: Bezdi – Kányási, Wágner, Joó, Vermes – Beke P. (Pintér), Szalai, Balikó (Illés), Balázs – SZEMES. Czeglédi (Kiss). Megbízott edző: Takács Csaba.

A hőség megnehezítette a játékot, a hazaiak ennek ellenére mezőnyfölényben futballoztak, a Vép kontrákra igyekezett építeni, ám egy hazai kapufán kívül nem alakult ki érdemleges helyzet. Fordulatot a jogosan megítélt büntető hozott, a Magyarszecsőd ezt értékesítette, így nyugodtabban játszhatott. A második félidőben hamar növelte előnyét a házigazda, majd egy újabb találat után már hárommal ment a hazai csapat. A vendégek ráadásul 10 emberre fogyatkoztak, így vajmi kevés esélyük maradt a fordításra. Szépíteniük ugyan sikerült egy rossz hazai passz után, de Magyarszecsőd győzelméhez nem férhetett kétség.

Jánosháza–Haladás 2-1 (0-0)

Jánosháza, 100 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Orosz 71., Tóth L. 77. illetve Subicz 85.

Jánosháza: Tóth A. – Mészáros (Balhási Sz.), Nagy K. Tóth L., Szabó M. – RUZSA, OROSZ, VAD, Kiss T. (Dankó) – Vágusz (CSONKA.), FENYŐ (Szabó T.). Edző: Kelemen Kornél.

Haladás: HORVÁTH B. – BALOGH T., NÉMETH G., RÓZSA P., ÓDOR – Balikó, Töreki, SZALAY (Takács), Baranyi M. – NÉMETH D., Campos (Subicz). Edző: Takács Gábor.

A nagy melegben kiegyenlített játékot hozott az első félidő: a hazai oldalon rutinos futballisták, míg a vendégeknél két bajnokságban játszó fiatalok küzdöttek egymással. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ezek kimaradtak, így a döntés a második félidőre maradt.

Végül a nagyobb tapasztalat döntött, előbb Orosz lőtt szabadrúgásból a Haladás kapujába, majd egy oldalról beívelt labda után Tóth L. volt eredményes hat perc leforgása alatt. A hazai védelem a mérkőzés vége előtt kihagyott, Subicz szépített, azonban a hazai győzelem már nem forgott veszélyben. A sikerével a Jánosháza odaért a negyedik helyre.

Uraiújfalu–Tabak1 Szentgotthárd 0-3 (0-1)

Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Boda.

Gól: Hercegh 26., Vass G. 2 (81., 88.).

Uraiújfalu: Pap – Nagy T., VARGA PÁL, Sándor K., Balhási I. – Kiss (Pető), Gallen A., Varga G., Keszei – Szár (Tóth Zs.), Gönczöl (Lónai). Edző: Csákvári Zsolt.

Szentgotthárd: Tóth A. – Balázs (Támis), BELLOVICS, HORVÁTH GY., HERCEGH – POLLY (Bugán), KOVÁCS – HORVÁTH R. (Bouti), Sipos (Muszka), Merkli – VASS G. (Horváth B.). Edző: Kovács Csaba.

A hazaiak szerdán kupameccset játszottak a Répcelak ellen, így kipróbálhatták, milyen vasárnap-szerda-szombat ritmusban futballozni. A vendégek eredményes tavaszukat szerették volna lezárni egy győzelemmel, és már a kezdés után látszott, hogy jobban akarják a sikert. A hazai csapat – hétközi találkozóhoz hasonlóan – igyekezett tartani a lépést, nem is játszott rosszul, de gólt nem tudott szerezni.

A második félidő végére aztán fogyni kezdett a házigazda ereje, a vendégek éltek a lehetőséggel, és két újabb góllal bebiztosították a győzelmüket.

Kemenesmagasi–Kőszeg 1-6 (1-3)

Kemenesmagasi, 50 néző, vezette: Vass I.

Gól: Horváth Á. 2 (9., 16.), Táncsics A. 36., Pop 2 (77., 79.), Pónácz 87. illetve Őri Á. 42.

Kemenesmagasi: Bíró – Berghoffer, Verasztó, Csiszlér, Molnár Zs. – Kalamár, Dobány G., Döbrönte, Őri, – Kalmár, Velencei. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Kőszeg: TÁNCSICS (KASALO) – PÓNÁCZ, LINTNER, TÓTH R. (BIGNER), MOLNÁR Z. – KOVÁCS A. (SZŰCS), GUGCSÓ P., HORVÁTH Á, ŐRI – POP, VARGA B. (TURÁNI). Játékos-edző: Őri Gábor.

Két, ezer sebből vérző csapat találkozott egymással: a hazaiak szinte az egész évet létszámproblémákkal küzdve játszották végig. Kőszegen a bajnoki cím után az egyesület és labdarúgó-szakosztály közötti vitákról szólt a bajnoki évad, a feszültség oda vezetett, hogy Neudl Gábor edző lemondással igyekezett felhívni a figyelmet a város sportjában zajló érdekes folyamatokra.

Ami a mérkőzést illeti: bőven volt tétje a találkozónak, hiszen alsóházi rangadót játszott a két csapat – az már csak laza finomság, hogy a feljutáshoz hasonlóan a kiesésről sincsenek egyelőre megbízható információt. A Kőszeg megcselekedte, ami rajta múlott: már az első félidőben jelentősnek mondható előnyre tett szert. A második játékrészben sérülés miatt tíz főre fogyatkozott a csere nélkül játszó hazai csapat, a vendégek pedig még háromszor betaláltak, és így behúzták a roppant fontos három pontot.

Királyi többes helyett sárvári nyolcas

Király SZE–Sárvár 0-8 (0-5)

Király Sportcentrum, 200 néző, vezette: Takács R.

Gól: Szabó P. 18, Sinka 3 (27., 31., 45,), Csernák 35., Osvald Márió 64., Likaj 75., Nagy A. 79.

Király: Nagy G. Kiss K., Kiss B., Németh M., Németh B. – Sásdi, Tóth Milán – Pungor (Kovács Laczi), Simon (Tóth K., Pusker (Varga) – Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Sárvár: OSVALD MÁRKÓ – CSERNÁK, HORVÁTH, VARGA, AMBRUS – OSVALD MÁRIÓ, MÁTHÉ, TANCSICS, SZABÓ – SINKA, NAGY A. Edző: Németh József.

Gyakorlatilag tét nélküli volt a találkozó, mivel a Sárvár a múlt héten már bajnoki címet ünnepelhetett, a Király pedig az előkelő 5. helyet már korábban bebiztosította. A vendégek győzelmükkel a megyei I. osztályokat összevetve a legtöbb pontot gyűjthették volna, ennek az NB III-as tagságért vívott osztályozók miatt lehet jelentősége – egyelőre azonban nem tudni pontos információkat a hétvégén rendezendő kvalifikációs találkozókról.

Ami a zárómeccset illeti: a Sárvár a bajnokság után múlt szerdán a Magyar Kupa megyei döntőjét is megnyerte, és a kettős siker akkora lendületet adott Németh József legénységének, hogy a tartalékosan felálló Királyt is elsöpörték. Bő negyedóra játék után a megilletődött hazaiakon egyszerűn átrobogott a sárvári alakulat, a vendéglátók nem tudták feltartóztatni a felszabadultan játszó bajnokot, a  szünetre   már  ötgólos előnnyel vonultak a vendégek. A második félidőben is folytatódott a látogatók örömfutballja, a Sárvár pontrúgásokból és szép akciókból újabb gólokat szerzett. A hazaiak próbálkoztak becsülettel, azonban szinte semmi nem sikerült nekik, a vendégeknek pedig minden összejött és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Horváth Levente: – Sajnos nem tudtuk megkoronázni éves teljesítményünket, ezúttal nem voltunk méltó ellenfelei a bajnokcsapatnak. Ezzel együtt nincs miért szégyenkeznünk, a csapat megyei I-es tagsága alatt most szereztük a legtöbb pontot, a megfiatalított együttes az egész szezonban lendületesen futballozott.

Németh József: – A siker mámorában szeretnék köszönetet mondani a vezetőknek, az önkormányzatnak, a csapatért dolgozóknak, a szurkolóknak. A játékosaimnak gratulálok az egész éves teljesítményükhöz, jó és eredményes támadófutballt mutattak be, amivel aztán elértük a kitűzött célunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!