Vasi foci

2014.11.11. 16:20

A menesztett edző, Mitterstiller Csaba övön aluli ütésként értékeli a döntést

Szombathely - A hétfőn edzőt váltó Viktória-Trend Optika FC vezetői bíznak benne, a Mitterstiller Csaba helyére kerülő Bánfalvi Attilával elindul felfelé az együttes.

Pum András

Mitterstiller Csaba 2013. április elején vette át a csapat irányítását Iszak Gábortól, és bronzérmet szerzett. A következő bajnokságban a negyedik helyre kormányozta a Viktóriát. Az idei szezonban egy-egy győzelemmel, döntetlennel, hat vereséggel (ebből egyszer nem vitték el a meccsre az igazolásokat) az utolsó előtti helyen áll a gárda. Hétfőn edzőt váltott a szombathelyi csapat, Mitterstiller Csaba helyett Bánfalvi Attila lett a tréner.

Bánfalvi Attilától azt remélik, megindul felfelé a Viktória. Fotó: Unger Tamás

– A tabella mindent elárul, az edzőváltással megpróbálunk új impulzust adni a csapatnak – mondta Kiss Tamás, a Viktória klubmenedzsere. – Noha tudjuk, hogy szűk és fiatal a keretünk, ennyire azért nem rossz a csapat. Fennállása óta a Viktória soha nem állt ennyire hátul a tabellán. Nem csak az edző nyakába varrjuk a gyenge szereplést, a játékosok is hibásak – de most már nem foglalkozunk a múlttal, előre tekintünk. Azért döntöttünk Bánfalvi Attila mellett, mert szakmai tudása mellett empatikus készségével is segíthet. Elsődleges cél a bentmaradás, de nem mondtunk le a felsőházról sem, igaz ahhoz kisebb csodára lenne szükség.

– Meglepődve vettem tudomásul, és övön aluli ütésnek éreztem a döntést, amelyben indoklásként a szakmaiság mellett olyan érveket hoztak fel, ami számomra megmosolyogtató – fogalmazott Mitterstiller Csaba. – Mire gondolok? Kommunikáció hiánya a játékosokkal, egy, a játékosokból álló ötösfogat kifogásolta, hogy csak az idegenlégóssal, Heike Manharttal beszélgetek. A nyári átigazolási időszak sikertelenségét is felemlegették a vezetők, holott az a fajta tendencia, hogy a játékosok elmennek és szinte lehetetlen helyettük igazolni, már több éve húzódó probléma. Mivel nem ma kezdtem a szakmát, tisztában voltam azzal, ha nem jönnek az eredmények, egy embert lehet megtalálni – ez pedig az edző.

– Meglepődtem a felkérésen, de nem sokat gondolkodtam, mielőtt igent mondtam – jelezte Bánfalvi Attila. – Egy női csapat más hozzáállást igényel, mint egy férfi, és bár korábban nem edzősködtem női csapatnál, labdarúgásukat figyelemmel kísértem. Az első benyomásaim pozitívak, legfontosabb, hogy elhitessem a lányokkal, igenis képesek nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!