Vasi foci

2014.10.19. 17:25

A Viktória meglepetésre odahaza 2-1-re kikapott az újonc dorogi együttestől

Szombathely - Hiába vezetett az első félidőben a Viktória-Trend Optika FC a női labdarúgó NB I. 6. fordulójában, végül 2-1-re kikapott az újonc Dorogtól.

Pum András

Viktória-Trend Optika–Dorogi Diófa 1-2 (1-0).

Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 60 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzás, vezette: Boda.

Viktória: Dömsödi – Kun, Ferencsik, MARSAI, Vörös – Szakonyi, Manhart, Csidei, Magyarics – DÉNES, Széles (Magyar, 73.). Edző: Mitterstiller Csaba.

Dorog: Farkas – Pintér, Tatai, Sándor, Cupajova – Benkő, Göbölös, PAPP, KOCH – Ujvári (Cseh, 90.), Nagy Á. Edző: Szabados György.

Dénes Dorkának (zöld felsőben) kevés helyet hagyott védője. Fotó: Unger Tamás

Az első percben Manhart szerezhetett volna gólt, a 14. percben viszont már nem volt kegyelem. Marsai 25 méteres, jobbról elvégzett, bal lábas szabadrúgása a vetődő Farkas hasa alatt a bal sarokba vágódott (1-0). A gól után fokozatosan átvette az irányítást a Viktória, a vendégtérfélen folyt a játék, ám komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a szombathelyieknek. A dorogiak egy-két kósza kontrát indítottak, amit igyekeztek lövéssel befejezni – vajmi kevés sikerrel. Ebben a periódusban a legnagyobb izgalmat az jelentette, amikor a játékot megszakítva a játékvezető az egyik hazai futballista édesapjához kiballagott, majd megkérte, fejezze be a kritizálását.

Szünet után valamivel a dorogiak kezdtek aktívabban, a 60. percben Koch húzott el a bal oldalon, majd befelé cselezett, és hét méterről középre, a léc alá bombázott (1-1). A hazaiakat megfogta az egyenlítő gól, negyedóra elteltével Ujvári egyméteres lesről ugrott ki a jobb oldalon, majd a kifutó Dömsödi mellett 12 méterről laposan a kapu közepébe helyezett (1-2). A vasiak nem tudtak ritmust váltani, szinte valamennyi dorogi akcióban bent volt a gól. Az utolsó perceket aztán alaposan megnyomta a Viktória – mindhiába.

Hiába futballozott majd egy órán keresztül enyhe mezőnyfölényben a Viktória, az utolsó félórára szétesett.

Mitterstiller Csaba: – A dorogi együttest rutinos futballistál alkották, míg fiatal játékosaimnak meg kell tanulniuk elvállalni a felelősséget. Ugyanakkor tény, U17-es válogatottjaimból sokat kivettek a múlt heti Eb-selejtezők.

További eredmények: MTK–Újpest 1-0, Astra–FTC 0-3, Szeged–Femina 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!