Vasi foci

2014.12.22. 14:00

Kispályás bajnokság: fejlődik a Sportliget

Szombathely - A városi kispályás labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok vezetői kérdéseket tettek fel a díjkiosztón. Amire megkapták a válaszokat.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakága a napokban tartotta a 2014. évi városi kispályás labdarúgó-bajnokság évzáró, díjkiosztó ünnepségét. A rendezvényen 72 csapat képviselője vett részt.

Pokmecz Norbert (balról) – Kovács Tibor csata a Sportliget salakján. A háttérben a rutinos játékvezető, Kiss Csaba. Fotó: Unger Tamás

– A csapatok képviselői, amellett, hogy megköszönték a véleményük szerint kifogástalan szervezést, a jó minőségű játékvezetést, az infrastruktúra hiányosságaira is felhívták a figyelmet – fogalmazott a szabadidősport szövetség elnöke, Gerencsér Tibor. – Megígértük, hogy kérdéseiket, kéréseiket tolmácsoljuk a sportközpont felé. A csapatvezetők szerint a Sportligetben a pályák előkészítése, karbantartása nem a legjobb. Szükség lenne már a felújításukra is. Szerencsés lenne eső előtt lefedni – mondjuk egy ponyvával – a játéktereket. Ráférne a felújítás a Dolgozók útja felőli labdafogó hálókra. Lehetne kihelyezni szurkolói padokat a pályák mellé. Nehéz rendeltetésének megfelelőn használni az öltözőkonténert, mivel egy része raktárként funkcionál. És nem ártana, ha a harmadik pálya is villanyvilágítást kapna.

A levélben feltett kérdésekre Foki Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt szintén levélben – a legtöbb esetben egyébként kedvező válaszokat adva. Foki Róbert jelezte, hogy a Sportliget területét 50 évre az Oladi Sportcentrum Kft. kapta meg azzal a céllal, hogy ott egy sportkomplexumot épít. Amíg azonban a beruházás nem kezdődik el, addig továbbra is a sportközpont üzemelteti a területet. A kft. a 2014-es kisebb fejlesztések, például a mobil faház felépítése után a 2015-ös évre kicsivel nagyobb fejlesztéseket tervez. Kijavítják, sőt bővítik a labdafogó hálót. Mini mobillelátók kerülnek a pályák mellé, és épülnek esőbeállók is. A harmadik pályán a villanyvilágítás kiépítésére egyelőre nincs forrás, mint ahogyan a játékterek felújítására sem. De a sportközpont munkatársai mindkét esetben keresik a megoldást. Mint ahogyan a vízelvezetés problémájára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!