Vasi foci

2014.04.21. 13:25

A Viktória óriási küzdelemben 3-2-re kikapott a Ferencváros otthonában

Hiába állt fel háromgólos hátrányból a női Magyar Kupa-elődöntőjében az FTC vendégeként a Viktória, 3-2-re kikapott, így nem jutott a fináléba.

Pum András

FTC - Viktória-Trend Optika FC 3-2 (3-1)

Budapest, 200 néző, női labdarúgó Magyar Kupa elődöntő, vezette: Király.

FTC: Németh J. Szabó V., Nagypál (Viczai), Szabó D., Madarassy (Bokor) VŐFÉLY, Bognár, Diószegi, KAJÁN Zeller, DE OLIVEIRA. Edző: Dörnyei Balázs.

Viktória: DÖMSÖDI Tischler, FERENCSIK, MANHART, TÓTH A. Szakonyi, Marsai (Magyarics), Harsányi, VÖRÖS Nagy D. (Széles), NÉMETH L. Edző: Mitterstiller Csaba.

Az osztrák légiós, Heike Manhart szerezte a Viktória első gólját (Fotó: Ohr Tibor)

Szépszámú szurkolósereg előtt remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Kiegyenlített játékot követően a félidő közepétől egy szűk tízperces rövidzárlat alatt háromgólos előnyhöz jutottak a hazaiak. A vasiak azonban nem zuhantak össze. A 42. percben egy szöglet után Manhart két védőt kicselezve, nyolc méterről a bal felső sarokba bombázott (3-1). Szünet után az 55. percben Ferencsik balról élesen belőtt szabadrúgása után nagy tumultus támadt a tizenhatoson belül, végül Szakonyi három méterről a kapuba továbbított (3-2). Felcsillant a remény az egyenlítésre, és a helyzetek is megvoltak hozzá, a szombathelyiek három ziccert is elrontottak, emellett nem kaptak meg egy tizenegyest. A másik kapunál viszont Dömsödi két alkalommal is bravúrral védett. Tipikus kupamérkőzésen a játék képét és a helyzetek számát tekintve a Viktóriának a győzelemre is volt esélye.

Gólszerzők: De Oliveira 2 (26., 32.), Kaján (34.), illetve Manhart (42.), Szakonyi (55.). Mitterstiller Csaba: Nagy árat fizettünk tíz perc rövidzárlatért.

A két csapat partiban volt egymással, némi szerencsével és egy jól látó játékvezetővel továbbjuthattunk volna.

A másik mérkőzésen: Dorog- MTK 0-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!