Vasi foci

2014.08.28. 15:35

Megyei foci: nyárvégi rangadók

Vas megye - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

Edzőváltást hozott a 2. forduló, a kőszegiek trénere, Szenczi Imre köszönt el a Tápláni KSK elleni mérkőzést (2-2) követően. Kondics Sándortól, a Kőszegi SE labdarúgó-szakosztályának vezetőjétől érdeklődtünk, hogy sikerült-e megoldani az edzőkérdést:

– Átmenetileg – válaszolta érdeklődésünkre az elöljáró – , Horváth Ákost kértük fel játékos-edzőként a szakmai munka irányítására. Ezzel párhuzamosan elkezdtünk edzőt keresni. Szenczi Imrével sem szakadt meg teljesen a kapcsolat, ő gyakorlatilag egy teljesen más szellemben és játékrendben akarta játszatni a csapatot, azonban erre nem volt mindenki vevő. Az új elképzeléseket talán az ifjúsági csapattal lehetne megvalósítani, azonban a fiatalítással mindenképpen várnánk még egy évet, hiszen a korosztályos csapatunk most kimondottan jó szériában van saját szintjén.

Döcögősen indult az új bajnoki év Bükön, a tavaszi rossz szereplés ellenére a csapat maradt a megyei I-ben, azonban a játékosok közül többen eligazoltak, és edzője sem volt a csapatnak. Végül Stieber József érkezett, és a második fordulóban Csepregen már ő irányította a csapatot.

– Az 5-0-s vereség ellenére jó fél óráig elfogadhatóan játszottunk, pontosabban igyekeztünk tartani magunkat – összegezte a múlt heti mérkőzést a rutinos tréner. – Aztán megszórtak bennünket, jelen állapotunkban körülbelül ennyi várható el tőlünk. Három csapatra 24 játékosunk van, belőlük kell gazdálkodnunk, így kell helytállnunk. Sajnos kapusunk nincsen, úgyhogy most vészmegoldással olyan fiatal vagy idősebb hálóőrt kell keresünk, aki legalább egy évig nem játszott.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban már csak két hibátlan csapat van, és éppen egymással küzdenek meg: a tavaly gyengélkedő, idén viszont stabil együttesnek tűnő Gyöngyöshermán az évek óta az élmezőnyhöz tartozó Lukácsházát fogadja. De jó meccset ígér a Vasszécseny–Spari derbi is, hiszen két kiegyensúlyozott teljesítményre képes, erős, összeszokott kerettel rendelkező együttes csap össze. Ám a nézőcsúcsot vélhetően a Balogunyom–Ják szomszédvári rangadó hozza majd.

 

A Körmendi-csoportban a remekül rajtoló Magyarszecsőd a a Rábatótfalut fogadja, míg a szintén két győzelemmel álló Viszák Nádasdon lép pályára. A csoport rangadóján a Körmendi VSE a bajnoki címvédő Körmendi Téglagyárt látja vendégül – izgalmas, meccsre van kilátás.

 

A Sárvári-csoportban a soron következő fordulóban a Rum–Ikervár mérkőzés ígérkezik igazi rangadónak. A rumi alakulat jó formában kezdte a szezont, hiszen a nyitó fordulóban a Rábahídvéget lépték le 10-1-re, legutóbb pedig a Mersevát otthonából hozták el a három pontot négy gólos győzelemmel. A Rum játékos-edzője, Somogyi Gábor sem tagadja, jól elkapták a rajtot:

– Eddigi mérkőzéseinken fegyelmezetten, taktikusan és lendületesen játszottunk. Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Tudjuk, hogy az Ikervár erős játékoskerettel rendelkezik, jól összerakott csapat. Sérültünk, eltiltottunk nincs, teljes kerettel készülhetünk a hétvégi rangadóra. Hazai pályán győzelmet várok a csapatomtól.

Az Ikervár is győzelemmel nyitotta az évadot (Püspökmolnári ellen 3-2-re), ám a múlt hétvégén Kenyeriben hagyták a három pontot. Ezúttal ismét idegenben játszik Schimmer Zoltán csapata, ám a tavalyi ezüstérmes célja ennek ellenére nem lehet más, mint a győzelem.

– Ha a Kenyeri elleni mérkőzésen megmutatkozó egyéni hibákat sikerül kijavítani a hétvégére, és sikerül visszaszereznünk a Püspökmolnári elleni második félidei csapatjátékunkat, akkor lesz keresni valónk a Rum ellen. Ám ehhez elsősorban az kell, hogy mindenki maximálisan odategye magát. Sérülés nem veszélyeztet minket, így teljes kerettel tudunk készülni az újabb rangadóra – árulta el az Ikervár játékos-edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!