Vasi foci

2015.11.19. 17:59

Megyei I.: rangadókkal zárják az őszi szezont

Az utolsó fordulót játsszák a csapatok az idén a megyei I. osztályban és a megyei II. Körmendi- és Szombathelyi-csoportjában.

Török Tibor

Megyei I.

Nem mondhatni, hogy csendes zárás vár a csapatokra, több fordulót is rendeznek az utolsó körben. A három dobogós idegenben játszik, és mindegyikükre rangadó vár. A Celldömölk Szombathelyre utazik, és a Királlyal találkozik. A házigazda nincsen jó passzban, azóta, hogy megverte a Kemenesalját Horváth Levente alakulata, csak veresége van: a vépi és a körmendi fiaskó a kalkulálható kategóriába tartozik, a Rum elleni viszont nem. A listavezető egyetlen meccsen, még augusztus végén veszített pontokat (1-1 a Körmenddel), azóta minden meccsét behúzta. A papírforma szerint a 14. celli győzelemnek kellene következnie, de a futball attól szép, hogy más kimenetel is összejöhet. 

A Körmendnek sem lesz egyszerű dolga Vépen, a hazaiak a vönöcki és a rumi kirándulást is pont nélkül zárták, plusz hat egységgel szépen tapadnának az éllovasokra. A Körmend tápláni segédlettel cserélt helyet a Répcelakkal, a formát tekintve nekik is hozniuk kellene a meccset, azonban Vép hazai pályán nagyon veszélyes ellenfél. 

A Répcelak a múlt héten igazolta a futball örök közhely-igazságát, hogy a legkönnyebbnek tűnő meccsek a legnehezebbek: sikerült kikapnia a Táplántól. Jánosházán játszani a vasi álmoskönyvek szerint nem jelent könnyű teadélutánt, a vendéglátókat úgy felbőszítette a vasvári hatos, hogy azóta rendesen beindultak. A Répcelak azonban más kategória, de abszolút nem esélytelen a házigazda. 

15. forduló, szombat, 13:30 Király–Celldömölk (Derdák), Schott Lukácsháza–Vasvár (Szabó II.), Kiswire Szentgotthárd–Kőszeg (Bazsó), Jánosháza–Répcelak (Kovács B.), Kemenesalja–Rum (Hittaller). Vasárnap, 13:30: Rábapaty–Egyházasrádóc (Szvorda), Tápláni KSK–Csepreg (Horváth P.), Vép–Körmend (Bazsó).



Megyei II.

A Szombathelyi-csoport őszi bajnoka, a Ják hazai pályán zárja az évet, papíron esélyes a győzelemre az Újperint ellen. A második Vasszécseny és a harmadik Söpte is verhetőnek tűnő rivális ellen lép pályára. 

Szombathelyi-csoport, a 15. forduló menetrendje, szombat, 13.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály–Bozsok (Fischer A.). Vasárnap, 13.30: Zanat–Vasszécseny (Gaál Á.), Balogunyom–Felsőcsatár (Szabó II. Z.), Tanakajd–Elektromol-Spari (Újházi Zs.), Ják–Újperint (Mónos J.), Torony–Táplánszentkereszt (Takács R.), Szentpéterfa–Söpte (Tóth R.), Arborétum-Herény–Honvéd-Sé (Sipos Zs.). 

A Körmendi-csoportban az éllovas Rábatótfalu szabadnapos lesz – de mindenképpen a tabella élén zárja az őszt. A második helyen álló Nádasd a kiszámíthatatlan Magyarszecsőd vendégeként lép pályára. a harmadik Szarveskendnek – legalábbis papíron – megoldható feladat jutott.

Körmendi-csoport, a 15. forduló menetrendje, szombat, 13.30: Tuti Textil-Körmend VSE–Rábagyarmat (Kiss P.). Vasárnap, 13.30: Körmendi Téglagyár Sport36–Ivánc (dr. Szabó P.), Csákánydoroszló–Szarvaskend (Molnár T.), Viszák–Bajánsenye (Makai I.), Őriszentpéter–Rábahídvég (Kovács Zs.), Magyarszecsőd–Nádasd (Sály K.), Szakonyfalu–Csörötnek (Marácz Z.).

Címkék#megyei I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!