Vasi foci

2015.06.23. 19:14

Megyei I.: Zárás után ilyen volt a bajnoki év

Megyei körkép - Celldömölki arany, verseny a dobogóért, éles harc az alsóházban, ilyen volt a 2014/2015-ös bajnokság.

Török Tibor

1. Celldömölk

 

- Mivel a csapat biztosan nyerte meg a bajnokságot - értékelt Sebestyén Attila szakosztályvezető - , csillagos ötösnél nehezebb lenne rosszabb jegyet adni a játékosok és a szakmai stáb teljesítményére. A bajnokság elején nem volt konkrét célkitűzésünk, aztán az 5-6. forduló után úgy láttuk, van esély az aranyéremre. Azzal tisztában voltunk, hogy NB III-ba nem tudunk felmenni, azonban a játékosok úgy nyilatkoztak, hogy elegendő motiváció volt számunkra a bajnoki cím és maximális erőbedobással álltak hozzá a feladathoz. Azzal tisztában kell lenni, hogy a harmadosztály nem csak pénz kérdése, több utánpótlás-csapat kell, illetve a játékosoknak is vállalniuk kellene az utazásokat, az emelt számú tréninget. Ami a jövőt illeti, már májusban megkezdtük a jövő évi keret kialakítását, Pungor Norbert Ausztriába igazolt, Lendvai Gáborra munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthatunk egy fél évig, valamint Manganelli Zsoltnak van még osztrák ajánlata. Leigazoltuk a korábban nálunk játszó Győrváry Gábort, illetve a korábban Sárváron futballozó Sinka Gábort. Július 9-én kezdjük a felkészülést, heti három gyakorlással és edzőmeccsekkel, a Mitropa Kupában illetve a Négy város tornáján is érdekeltek vagyunk, illetve országos főtáblára jutottunk a Magyar Kupában.

2. Körmend

 

- A Celldömölk teljesítményéhez csak gratulálni lehet - összegezte a bajnoki évet ifj. Molnár Károly,  a körmendiek trénere - , megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Azzal, hogy odaértünk mögöttük a második helyre, maximálisan elégedett vagyok, ez annak fényében nagy siker, hogy a bajnokság végére majdnem elfogytunk. Több mint száz gólt lőttünk, mi adtuk a gólkirály a 36 gólos Sipos Bálint személyében, aki egyébként az őszt már a Sárvár játékosaként kezdi meg, őt mindenképpen pótolnunk kell. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, ősszel és tavasszal ugyanannyi pontot szereztünk, egyedül a Celldömölk tudott bennünket mindkét meccsen legyőzni. A felkészülést július 7-én kezdjük, heti 4 edzésünk lesz, illetve több edzőmeccset kötöttünk le.

3. Király SZE

 

- Az első félévet nagyszerűen kezdtük - mondta Horváth Levente edző - , hatból hat meccset megnyertünk, utána ugyan kisebb gödörbe kerültünk, ám abból kikecmeregve jó pozícióból vártuk a folytatást, akár még merészebb álmaink is lehetettek. A téli felkészülés, illetve az igazolásaink nem igazán sikerültek, így a mezőnyből kiemelkedő Celldömölköt nem tudtuk befogni, azonban a dobogót sikerült elcsípnünk. A rossz rajt után a csapat megmutatta az erejét, sajnos, tavaszra az ellenfelek kiismertek bennünket, így nehezebben tudtunk ellenük helyzetbe kerülni, ez magyarázza a viszonylag sok döntetlent. Ami a folytatást illeti, a futsaljátékosok többsége nem folytatja nálunk, helyettük saját utánpótlásunkból és környékbeli csapatoktól hozunk tehetséges fiatalokat. Sajnos, centerünket, a 31 gólos Pálfi Dávidot nem tudjuk megtartani, vagy osztrák vagy NB-s csapatban folytatja. Hathetes felkészülés után vágunk neki az új bajnokságnak.

4. Répcelak

 

- Két ellentétes szezont produkált a csapat - összegezte az évet Balassa Péter játékos-edző - , ősszel jól indultunk, azonban az utolsó fordulókban látszott, hogy gondjaink lehetnek, ha sérülések és más okok miatt elfogy a keretünk. Télen többen távoztak, ezért változott is a koncepció, helyi kötődésű fiatalok kerültek a keretbe, ez pedig azzal járt, hogy kiélezett szituációkban ki-ki illetve idegenbeli meccseken benne volt a vereség lehetősége is a csapatban. Sokan felnőtt csapatban szerzett tapasztalatok nélkül játszottak, ráadásul a szezon felétől sérülések miatt megfogyatkoztunk, ez meg is látszott: például ősszel nyolc, tavasszal 25 gólt kaptunk. A tabella jól tükrözi az erőviszonyokat, annak viszont örülök, hogy több játékosunknak Horváth Tamás, Tóth Dominik magasabb osztályból van ajánlata. Az új elnökkel, Németh Gáborral leültünk, ő felkért arra, folytassam a munkát, bár voltak megkereséseim máshonnét is, Répcelakon folytatom a munkát. Az látszik, hogy fiatalok mellett szükségünk van tapasztalt labdarúgókra is, hiszen így lehet a csapat meghatározó a megyei I-ben.

5. Vép

 

- Egy éve kezdtem meg az edzői munkát Vépen, a feladatot azért kaptam, mert előtte a csapat nem az elvárásoknak megfelelően szerepelt - értékelte az évet Garics György edző. - A koncepció úgy hangzott, hogy helyi, vagy évek óta Vépen játszó játékosokból kovácsoljak olyan együttest, amely minden meccsen győzelmi eséllyel lép pályára, illetve mindenki számára élvezhető játékot nyújt. Konkrét helyezésről nem esett szó, az ősz folyamán aztán szinte mindenben előbbre lépett a csapat. Ahogy télen is mondtam, szerettem volna, ha beférkőzünk a nálunk jobb adottságokkal bíró csapatok közé, ám ez végül nem sikerült, és bár maximalista vagyok, nincsen bennem csalódottság. A bajnokság vége fele, amikor a kupasorozat is beindult, elfogytunk, kevesebbet tudtak edzésre járni az érettségire, felvételire készülő fiatalok. Ráadásul góllövőnk, Versegi Vajk is ekkor sérült meg, azaz lehetett volna szebb is a vége, de az elvárások 90 százaléka teljesült. A Magyar Kupában főtáblások vagyunk, a vezetőség felkért a következő bajnoki idényre is, így június végén megkezdjük a munkát.

6. Vasvár

 

- Elégedettek lehetünk a csapat éves teljesítményével - összegzett Konrád Péter szakmai vezető, edző- , különösen annak fényében, hogy ősszel és az első öt tavaszi fordulóban nem tudtunk otthon játszani. A tavasz kifejezetten jól sikerült, 11 győzelemmel 33 pontot gyűjtöttünk. Külön öröm, hogy az elmúlt évek munkája kezd beérni, tudatosan építünk a helyi fiatalokra, közülük többen például Schermann, Réfi, Vincze bekerültek a csapatba, és kifejezetten jó szezont produkáltak. Alulról építkezünk, a korosztályos csapatainkban is igyekszünk a kiírásnál fiatalabb játékosokat szerepeltetni a tapasztalatszerzés miatt. Az elképzeléseinken az új bajnokságban sem változtatunk, a felnőtt csapatban nem lesz nagy mozgás. Július 3-án kezdünk, 10 edzőmeccset kötöttünk le erős ellenfelekkel.

7. Szentgotthárd

 

- Télen vettem át a csapatot - foglalta össze a szezont Heiter László edző - , a legelső, legfontosabb dolog volt, hogy rendet tegyek a fejekben, Ez sikerült is, utána fegyelmezett, összetartó csapatként szerepeltünk, és úgy érzem, partiban voltunk még az erősebb ellenfelekkel szemben is. Nagyarányú vereséget nem szenvedtünk, egyedül a Király elleni 3-0 a kivétel, de ez is csalóka. Egy-két fájó pontvesztés akadt, ha ezek nincsenek, akkor akár előbbre is végezhettünk volna. A csapat motiváltnak bizonyult, 14-15 játékos rendszeresen járt edzésre, az utolsó meccsünk előtt 18-an voltunk. Úgy tűnik, nem lesz nagy mozgás, egy kapust mindenképpen szeretnénk igazolni, és az ifjúsági csapatból is szeretnénk 1-2 fiatalt felhozni.

8. Jánosháza

 

- Nem úgy alakult az évünk, ahogy azt elképzeltük - vonta meg a bajnoki év mérlegét Kelemen Kornél szakosztály-vezető - , csalódás a nyolcadik hely. Nagyon rapszodikus volt az edzéslátogatottság, emiatt aztán erősen változó formában futballoztunk. A helyzetkihasználásunkkal komoly gondjaink akadtak, rengeteg helyzetünkből keveset értékesítettünk. Sok gólt kaptunk, ez korábban nem volt jellemző ránk, viszont amikor összejött minden, akkor rendesen megszórtuk az ellenfeleket csak az a baj, hogy nem túl sokszor fordult ez elő. Ami biztató, hogy a bajnokság végére összekaptuk magunkat, de összességében nem túl fényes a bizonyítvány. Július első felében kezdjük meg a hathetes felkészülést, tervezünk igazolásokat, és az utánpótlásunkból is hozunk fel játékosokat, szeretnénk fiatalítani.

9. Csepreg

 

- Az ősz sikerült jobban - felelte érdeklődésünkre Sass Dezső tréner - , annak ellenére, hogy idegenben játszottuk a meccseinket. Az idény végére 19 pontot szereztünk, azt hiszem, egy újonccsapattól ez dicséretes. Ami szembetűnő volt, hogy ekkor még az élcsapatok jóval előttünk jártak. A tavaszt hat vereséggel kezdtük, közvetlen riválisoktól is kikaptunk, végül a Vasvár elleni győzelem húzott ki bennünket a gödörből. Aztán végre hazaköltöztünk, és a nyerhető meccseket hoztuk is, az erősebb gárdákkal szembeni különbség pedig kisebb lett. A 9. hellyel elégedett vagyok, noha maradt bennünk még pont, sajnos a zárásra létszámban elfogytunk. Én lemondtam az edzői posztról, de elképzelhető, hogy mégis velem kezdi meg a csapat a felkészülést július elején. Játékosmozgásról korai beszélni, de úgy tűnik, a három éve együttjátszó mag marad.

10. Rábapaty

 

- A célkitűzésünk, a biztos bent maradás sikerült - kezdte értékelését Dani Lajos szakosztály-vezető - , ehhez azonban kellettek bravúros pontszerzések, győzelmek a Király, Kőszeg és a Répcelak ellen. Ugyanakkor voltak váratlan vereségeink is, de a bajnokság végére összeállt a csapat, a létszámmal sem voltak gondjaink, így aztán megőriztük a megyei I-es tagságunkat. A játékoskeretben lesznek változások, több futballistánkat is csábítják más együttesek, és 4-5 játékost, köztük egy kapust, szeretnénk igazolni. Július 4-én kezdjük meg a felkészülést, Enzsöl Gábor játékos-edzővel, őmellé keresünk még szakmai vezetőt, július 11-én pedig már edzőmeccset játszunk.

11. Kemenesalja

 

- Nagyon hullámzó év van mögöttünk - pillantott vissza az elmúlt bajnokságra Haraszti Zsolt edző -, az őszt nagyon elrontottuk. A téli felkészülésünk jól sikerült, az első tavaszi meccsen döntetlent játszottunk Celldömölk ellen, majd Kőszegen balszerencsés körülmények között kikaptunk. Utána egyszerűen nem hittünk magunkban, megérintett bennünket a kiesés szele, egyre rosszabb pozícióba kerültünk. szerencsére újabb fordulat jött, amiben közrejátszott, hogy a rutinos Hudák Tamás is ott volt velünk csapatban. Visszatért az önbizalmunk, tudtunk egymásért küzdeni, jöttek is az eredmények, a fontos meccsek a mi javukra dőltek el. Az őszt már nem velem kezdi meg a csapat: kaptam egy lehetőséget, amivel éltem is, a Sárvár utánpótlásának szakmai vezetője leszek.

12. Tápláni KSK

 

- Négy és fél éve vettem át aTápláni KSK-t - kezdte az összegzést Borbás János játékos-edző - , akkor a tavaszi szezonban nem sikerült kivívni a bent maradást a megyei I-ben. Az alapokról kezdtük újra, fokozatosan építettük fel az utánpótlás-csapatainkat, közben pedig a megyei II-ben folytattuk a felnőttekkel. Tavaly már csak egy csapat volt jobb nálunk, a Csepreg, ám 2. helyezettként megkaptuk a lehetőséget, hogy feljebb lépjünk. Vállaltuk, és sikerült megőrizni a megyei I-es tagságunkat, illetve egy kivétellel valamennyi korosztályos csapatot önerőből ki tudtuk állítani, így az elvárásokat teljesítettük. Sajnos, 7-8 fordulóval a bajnokság vége előtt leengedtünk egy kicsit, munkahelyi elfoglaltság, sérülések, fegyelmezetlenség miatt voltak gondjaink, néha úgy tűnt, mintha nem egy hajóban eveznénk. Ezzel együtt köszönöm mindenkinek, szülőknek, az idegenbe mindig elkísérő szurkolóinknak a támogatást, amivel hozzájárultak, hogy Táplánszentkeresztnek megyei I-es csapata legyen. Igazolásokról egyelőre nem beszélnék, de szeretnénk igazolni, mert kevesen vagyunk.

13. Kőszeg

 

- Négy forduló után vettem át csapatot - mondta Táncsics András játékos-edző- , és 11 meccsen 21 pontot szereztünk úgy, hogy 4 gólt kaptunk, így a hatodik helyen fordultunk. 2-3 meccsenként megkérdeztem a csapatot, hogy velem képzeli-e el a folytatást, a válasz igen volt. Rengeteg segítséget kaptam Őry Gábortól, akivel jó duót alkottunk, ő tavasztól szakosztály-vezetőként is dolgozott, amellett, hogy játszott a csapatban. A téli felkészülésünk nem volt a legjobb, az időjárás miatt nagypályán nem tudtunk sokat dolgozni. Több fiatal is felkerült az U18-as aranyérmes, illetve az U21-es ezüstérmes csapatból, összesen 9 futballista mutatkozott be a felnőttek között. A tavaszunk aztán nem úgy sikerült, mint az ősz, de azt tudni kell, hét meccsünket is egy góllal veszítettük el. Július 3-án új trénerrel kezdjük el a felkészülést, én csapatmenedzserként és kapusként maradok, szeretnénk viszont több időt tölteni a családommal.

14. Uraiújfalu

 

- Nehéz volt a tavaszunk - mondta Dobány Gábor játékos-edző - , Kemenesmagasiból jöttünk át többen, az első célkitűzés az volt, hogy legyen Uraiújfaluban. Második helyen a bent maradást jelöltük meg, ez végül nem sikerült. Sajnos, nem az időjárás miatt nem tudtunk igazán edzőmeccseket játszani, pedig gyakorlatilag új csapatot gárdát kellett építeni, ám nehezen kovácsolódott össze az együttes. További gondot jelentett, hogy a védelemből nagyon hiányoztak a rutinos emberek, később pedig gond volt az edzéslátottsággal is. Fontos meccseket buktunk, a vége fele lélekben fel is adtuk, pedig addigra összeállt a társaság, ami azért a jövőre nézve biztató. Egyelőre senki nem jelezte, hogy távozna, bízunk abban, hogy együtt marad a csapat.

15. Bük

 

- Csalódás, hogy nem sikerült kivívni a bent maradást - értékelte a tavaszi szezont Eső János szakosztályvezető - , de sebtében összeverbuvált csapattal 14 pontot szereztünk, ha ősszel is lett volna ennyi, akkor semmi gond nem lenne. Így viszont kiestünk, megyei II-re készülünk, de megvan a megyei I-es liszenszünk is. Kicsit kaotikusnak érzem a tervezett, majd visszavont átszervezés miatti helyzetet. Ami lényeges, hogy mindenképpen szeretnénk erősíteni, hogy megnyerjük a másodosztályt. Emellett szorosabbra fűzzük az együttműködést a Büki Régiós Utánpótlás Klubbal. Hamarosan megkezdjük a felkészülést, a cél a lényegesen jobb szereplés.

1. Celldömölk 28 22 4 2 111 - 20 70

2. Körmend 28 17 6 5 101 - 28 57

3. Király SZE 28 16 7 5 63 - 30 55

4. Répcelak 28 16 4 8 72 - 33 52

5. Vép 28 15 6 7 57 - 39 51

6. Vasvár 28 15 3 10 70 - 52 48

7. Szentgott. 28 13 5 10 48 - 42 44

8. Jánosháza 28 11 5 12 68 - 51 38

9. Csepreg 28 10 4 14 40 - 56 34

10. Rábapaty. 28 8 7 13 47 - 62 31

11. Kemenesalja 28 7 6 15 44 - 68 27

12. Tápláni KSK 28 8 2 18 42 - 74 26

13. Kőszeg 28 7 5 16 27 - 49 26

14. Uraiújfalu 28 5 6 17 41 - 92 17

15. Büki TK 28 4 2 22 23 - 158 14

16. Kemenesmagasi Se.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!