Vasi foci

2014.09.11. 16:05

Rangadókat rendeznek Balogunyomban, Nádasdon, Rábagyarmaton és Rumban is

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek az 5. fordulóval, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Tóth Gábor

Megyei I.

Az osztály rangadóját Répcelakon játsszák, a hibátlanul álló hazai csapat a szintén 100 százalékos Celldömölköt fogadja. Az átalakított hazaiak legutóbb Szentgotthárdon nyertek, míg a látogatók a Jánosházát verték. A celliek szerdán Magyar Kupa-mérkőzésen is pályára léptek, az NB II-s Ajka túl nagy falatnak bizonyult Koman Vladimir tanítványainak (0-4).

Az összecsapás több szempontból is érdekes, tavaly ősszel ugyanebben a felállásban 4-3-ra nyert a Répcelak változatos, izgalmas találkozón. A tavaszi visszavágót 4-0-ra hozta hazai pályán, ami a lehető legrosszabbkor jött a bajnoki címre hajtó ellenfélnek. Most is háromesélyes meccs előtt állnak a csapatok, kérdés, hogy a hétközi kupameccs mennyire lesz hatással a nagyobb rutinnal rendelkező vendégekre, akikre egy fiatal répcelaki együttes vár szombaton.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

A harmadik helyezett, ám szintén 12 pontos Király Vönöckre látogat a Kemenesaljához. A hazai gárda nem kezdte túl erősen az idényt (egyetlen győzelmüket a Kőszeg ellen aratták), így a látogatók esélyei jónak mondhatóak – a hétközi kupameccsüket viszont elbukták Rumban a szombathelyiek.

5. forduló.

Szeptember 13. szombat 17:00: Répcelak–Celldömölk (Kovács B.), Jánosháza–Vasvár (Szabó III.), Kőszeg–Vép (Tóth R.), Körmend–Uraiújfalu (Gaál Á.).

Szeptember 14. vasárnap 17:00: Rábapaty–Kemenesmagasi (Tóth R.), Csepreg–Tabak1 Szentgotthárd (Németh T.), Tápláni KSK–Bük (Szvorda M.), Kemenesalja–Király SZE (Takács R.)

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban az előző játéknapon nagyot botló Lukácsháza a Balogunyom vendégeként javíthat – ez nem lesz könnyen abszolválható feladat. A listavezető Táplánszentkereszt a jól rajtoló Sé vendége lesz, nagy csatára van kilátás. A még veretlen Spari a még nyeretlen Toronyhoz látogat, a Szentpéterfa pedig a szezonkezdésnél beragadt Újperintet fogadja.

Szombathelyi-csoport, az 5. forduló műsora, vasárnap, 17.00: Zanati–Herény (Gergye), Torony–Elektromol-Spari (Sipos), Honvéd-Sé–Táplánszentkereszt (Szalay), Vasszécseny–Söpte (Kovács Zs.), Ják–Tanakajd (Sály), Balogunyom–Schott Lukácsháza (Süle), Szentpéterfa–Újperint (Egyed), Gyöngyöshermán-Szentkirály–Felsőcsatár (Bereczky).

A Körmendi-csoportban több rangadót is rendeznek. Az egyik legjobbnak ígérkező meccsen a bajnoki címvédő, listavezető Téglagyár a Nádasd vendégeként próbálja gyarapítani pontjai számát. Érdekes meccset, nagy csatát ígér a Rábagyarmat–Szakonyfalu derbi is. A Szarvaskendnek nem lesz könnyű dolga Magyarszecsődön a masszív hazaiak ellen.

Körmendi-csoport, az 5. forduló műsora, szombat, 17.00: Bajánsenye–Őriszentpéter (Darvas), Tuti Textil Körmend VSE–Ivánc (Fülöp). Vasárnap, 17.00: Rábagyarmat–Szakonyfalu (Makai), Magyarszecsőd–Szarvaskend (Újházi), Autó Egyed Vasalja–Rábatótfalu (Samu), Nádasd–Körmendi Téglagyár Sport36 (Boda), Csákánydoroszló–Viszák (Fülöp), Egyházasrádóc–Csörötnek (Csuk).

A Sárvári csoport 5. fordulójában a legnagyobb várakozás a Rum–Kenyeri összecsapást előzi meg. Az előző szezonban a 4. illetve az 5. helyen záró csapat idén is jó formában kezdte a szezont: a 3. és a 4. helyet foglalják el jelenleg a tabellán.

A rumi csapat játékos-edzője, Somogyi Gábor a csapat jó formáját látva egyértelműen kijelentette, hogy a Kenyeri ellen is győzelmet vár a csapatától. Ettől függetlenül tisztában vannak vele, hogy a vendéglátó ellen nehéz mérkőzést fognak játszani. Legutóbb is nyomon követték a kenyeriek mérkőzését, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon masszív csapat ellen kell pályára lépniük, amelynek tagjai közül többen jól rúgják a pontrúgásaikat.

A Kenyeri az egyedüli csapat a csoportban, amely százszázalékos eredménnyel várhatja az 5. fordulót. Pungor István játékos-edző elmondta, hogy a Rumhoz hasonlóan ők is győzelemre hajtanak:

– Három pontért megyünk Rumba. Egy esetleges győzelem nagy lökést adna a csapatnak ahhoz, hogy elérjük a szezon előtt kitűzött céljainkat. Nagyon jó csapat az ellenfél, de a mi alakulatunk is egységes, kifejezetten jó formában vannak a srácok. Igazából ki-ki mérkőzésre lehet számítani, ahol a két egyforma csapat közül az kerülhet ki győztesként, aki jobb napot fog ki. Csupán egy játékost kell nélkülöznünk sérülés miatt, a többieknek pedig a földön kell maradniuk, és csinálniuk mindazt, amit az előző fordulóban is véghezvittek.

A Sárvári-csoport 5. fordulójának menetrendje, szombat, 17 óra: Szergény–Ikervár (Mórocz). Vasárnap, 16 óra: Gérce-Vásárosmiske–Sitke (Kondor), 17 óra: Ölbő–Püspökmolnári (Hortváth), Rum–Kenyeri (Bognár),  Csénye–Jákfa (Bagoly), Pecöl–Rábahídvég (Cser), Szeleste-Pósfa–Mersevát (Máhr). Szabadnapos: Simaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!