Vasi foci

2015.07.21. 12:32

Sárvári-csoport: A tavalyi két újonc közül a Püspökmolnári marad, a Rábahídvég Körmenden folytatja

Körkép – A Megyei II. osztály Sárvári-csoportjában a tavalyi szezonhoz képest jócskán lesz változás a 2015/2016-os kiírásban.

Kelemen Attila

A Sárvári-csoport 2014/-2015-ös bajnokságát megnyerő Rum vállalta a megyei I-es szereplést, a sereghajtó Rábahídvég pedig átkérte magát a Körmendi-csoportba. Így a tavalyi 15 csapatos mezőny elviekben 13-ra csökkent, ám a megyei I. osztályból a Bük és az Uraiújfalu ide esett ki, és mivel a megyei III-ból nem lesz feljutó, így az idei szezonban is 15 csapat mérettetheti meg magát a csoportban, amely amúgy meglehetősen erősnek ígérkezik. A Püspökmolnári játékos-edzőjét, Sziffer Istvánt kérdeztük arról, hogy végül miért is döntöttek a maradás mellett, hiszen az előző szezonban is jócskán kellett utazniuk a mérkőzésekre.

Az előző szezonban a Rábahídvégnek több mint hatvan kilométert kellett utaznia, hogy a Szergénnyel összecsapjon. Idén átkérték magukat a Körmendi-csoportba, ahol kedvezőbb feltételek mellett léphetnek pályára. A képen a hídvégi Boda Kristóf (12) tör a szergényi védelemre. Fotó: Unger Tamás

– Egy évvel ezelőtt nagyon rossz érzéssel vállaltuk el a Sárvári-csoportban való indulást, miután a megyei III. Szombathelyi-csoport győzteseként úgy gondoltuk, hogy nem volt szimpatikus döntés a szövetség részéről oda sorsolni bennünket – kezdte a beszámolóját a tréner. – Hátrány ért bennünket több szempontból is, de legfőképp anyagilag viselte meg az egyesületet. Másrészt a sok utazás miatt nem igazán tudtunk játékost igazolni, ami nagyban befolyásolta a szereplésünket. A bajnokság elején éreztették is velünk, hogy ez egy kicsit másképp működik errefelé, mint a szombathelyi csoportban, de a csapat a nehéz sorsolás és a gondok ellenére fel tudta venni a ritmust, és csakhamar alkalmazkodni tudott. Ennek köszönhetően biztosan bent is maradt a megye II. osztályban. A bajnokság végén a vezetők és a játékosok közösen úgy döntöttünk, hogy maradunk ebben a csoportban, ugyanis több rivális csapattól is szimpatikus visszajelzést kaptunk, illetve a jó körülmények – remek pályák – is erre billentették a mérleg nyelvét. A döntés tehát megszületett, ám az a tény, hogy a megyei I. osztályból ide esett ki a Bük és az Uraiújfalu, nem kis kihívás elé állítja a Rábaparti csapatot.

– Sikerült a csapatott megerősíteni, nyolc új játékost igazoltunk a kapustól a csatár posztig. Úgy gondolom, hogy a szimpatikus vesztes csapat titulusból a bajnokság kezdetére az eddig is egy jó közösséget alkotó társaságból egy sikerre éhező csapatott tudunk kiállítani. Ebben a bajnokságban mind a felnőtt, mind pedig az utánpótlás csapatunktól a lehető legjobb szereplést várjuk el úgy, hogy továbbra is az a cél: egy sportszerű, a falu hírnevéhez méltó csapat fusson ki hétről hétre a pályára. Nem utolsó sorban köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, a polgármesternek és a vezetőknek, akik lehetővé tették, hogy a jövőben is a Sárvári-csoport tagjai lehessünk – árulta el Sziffer István.

Mindeközben a Rábahídvég éppen a nagy távolságok miatt döntött úgy, hogy a Körmendi-csoportba kéri át magát. Mindezt Horváth Ernő, a hídvégiek trénere árulta el:

– Az előző szezonban lényegesen, legalább harminc százalékkal nőttek a kiadásaink amiatt, mert sokat kellett utaznunk egy-egy mérkőzésre. Szergénybe és onnan haza például több mint százhúsz kilométert kellett megtenni. Az idei évtől a Körmendi-csoportba sokkal kedvezőbbek lesznek ilyen tekintetben a körülmények. Egy edzőmérkőzésen már túl vagyunk, a még Sárvári-csoportbeli riválisunkkal, az Ölbővel léptünk pályára; és még három meccs vár ránk. Egy új igazolt játékosunk van, és az ifi csapatunkból is tudtunk erősíteni. Az új csoportunkban már a kiesés magabiztos elkerülése lesz a legfőbb célunk, ami pedig az U21-es alakulatot illeti, ott az első hat hely valamelyike az elvárt helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!