Vélemény

2017.06.19. 16:25

Körömpörkölt - Nyaralás kompromisszumok nélkül

Évekkel ezelőtt egy nyáron úgy gondoltuk, nem fogunk holmi steril, utazási irodás nyaralásban részt venni, hanem beülünk az autóba, és irány az ég alja!

Budai Dávid

Mindenkinek úgy meséltük, hogy eddigi életünk legjobb döntése és legnagyobb kalandja volt, amit elképesztően olcsón úsztunk meg, mivel minden úgy ment, mint a karikacsapás. Nem mondtunk igazat.

Először is kényszerből döntöttünk így, miután nem voltunk hajlandóak engedni a kívánt paramétereinkből, vagyis hogy közel legyen a tenger, lehessen ingyenesen parkolni egy őrzött parkolóban, indíthassam a reggelt egy csukafejessel a szálloda temperált medencéjében, ja és ami a legfontosabb: olcsó legyen. Mindenhol azt a választ kaptuk, ha lemondunk az utolsó kívánságunkról, több kiváló ajánlatuk is van, de választhatjuk azt is, hogy egy csomó mindenről lemondunk, és akkor megúszhatjuk olcsón. Mindegy, nem értettük egymást.

A kudarc, ahelyett hogy letört volna, engem egyenesen feltüzelt. Majd én megmutatom a világnak, gondoltam. És kijelentettem, idén semmit sem vagyok hajlandó szervezni. Elindulunk, és majd valami lesz. Nem lett. Este tízkor még se szállás, se semmi. Idegesen cirkáltunk a városban, végül egy lerobbant külvárosi hotel előtt mentünk el éppen, amikor az éhség, a düh és a fáradtság keveréke arra csábított, hogy megálljunk. Elkeseredésünkben nehezen ment a pénzváltás fejben, így nem tűnt fel, hogy nagyjából 50 ezer forintot kértek egyetlen éjszakáért. A szobáról legyen elég annyi, hogy amikor beléptünk, még láthattuk, amint Kafka Gregor Samsája eltűnik a penészes zuhanyzó lefolyójában.

Másnap útra keltünk, és dél felé vettük az irányt. Gyorsan kiderült, hogy a „megtelt” táblát nem véletlenül rakták ki mindenfelé, hanem direkt a magunkfajtának, hogy kérdés nélkül is megértsük, nincs hely. Mi persze tudtuk, hely mindig van, és persze nekünk lett igazunk. Egy hangulatos étterem hátsó falánál, éppen ott, ahol a moslékoshordók várják, hogy horvát malackák megegyék a tartalmukat, mindjárt az olajsütő szellőzője mellett, szinte észrevétlenül megbújik egy kis szoba. A szobában egy magyar pár piheg csendesen a 36 fokos olajszagban, hogy öt nappal később, mint két diadalittas Kasszandra meséljen kalandjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!