Rukkola - Jó tanácsok mindennapra, kiváltképp csütörtökre

2017. május 19., 06:30 szerző: Nagy Ildikó
komment
Az ember sokszor kifutna a világból a jó tanácsoktól.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Főleg azoktól, amelyek e-mailben érkeznek, vagy éppen a közösségi oldalon bukkannak fel. Az „Ezt kell fogyasztanod, ha törékeny a körmöd és rosszul alszol" kezdetű jó tanácson például már a címét olvasva úgy felidegesítem magam, hogy egészen biztosan nem alszom, azon pedig végképp nem töröm a fejem, hogy mi lehet az összefüggés a törékeny köröm és az álmatlanság között. Legújabb kedvencem az „Ez történik, ha így tartod a kezed!" címmel ajánlott jó tanács. A fotókon bemutatott kézmozdulatok között van olyan, amelyik csökkenti a passzivitást és elősegíti a lelkesedést.

Egy másikkal a pajzsmirigyproblémákat orvosolhatom, a harmadiktól elmúlik a köhögésem. Erre az egészre egyébként nekem is van egy egyértelmű, félreérthetetlen kézmozdulatom, gondolom, kitalálják, melyik.Persze azért hasznos tanácsokat is elcsíphetünk olykor, igaz, nem az interneten, hanem egyéb, nagyon is élő közösségi tereken. Például a fodrászüzletben, a hajmosóban ülve. Vagy a postán, sorbanállás közben, ahol önkéntelenül is kihallgathatjuk a körülöttünk beszélgetőket.

A minap véletlenül hallottam meg az utóbbi évek leghasznosabb tanácsát, meg is osztom önökkel. Mit gondolnak, mikor érdemes vérvételre menni? (Aki jár, tudja, hogy bármilyen korán érkezik, mindig vannak előtte legalább tízen.) Szóval: vérvételre csütörtökön reggel kell elindulni. És hogy miért éppen csütörtökön? A válasz pofonegyszerű: az áruházakban aznap kezdődnek az aktuális heti akciók, így azok, akik a rendelőben rendszerint az első tíz sorszámot húzzák, olyankor már buszon ülnek, hogy végigjárják az üzleteket. Na, ez a tanács tényleg aranyat ér. Feltéve, ha nem fogadja meg mindenki...

Nagy Ildikó

2017. május 19., 06:30 szerző: Nagy Ildikó

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...