Drágább lesz a kenyér és a pékáru, az alapanyagok, a szállítási- és energiaköltségek növekedését nem tudják lenyelni a szereplők. A minőségi üzemek túlélhetnek.
Készülnek a jákiak a közösségi pajtában augusztus 20-án tartandó kenyérbemutatóra. Közülük ketten, Horváth László és Sinka Attila – a két régi jó barát, mindketten pékek – a fűrésztelepen sütöttek szerdán próbakenyeret.
Egy pékség eleve forró munkahelynek számít, egy kertészet vagy egy konyha pedig menthetetlenül felmelegszik, ha kánikula van. Negyven fok körül van mindenhol.
A mindennapi kenyér a szükséghelyzet idején is nélkülözhetetlen a családok számára. Ma egy olyan embert szólaltatunk meg, aki évtizedek óta pékműhelyben dolgozik, ezekben a hetekben nemritkán napi tíz órát áll helyt a szokásos nyolc helyett.