Bulvár-celeb

5 órája

„Tisztázni akarjuk a fiunk nevét” – tanúmeghallgatásokkal folytatódik Babicsek Bernát ügye

A népszerű színész halálának ügyét két hét múlva újra előveszik a bíróságon.

MW

A művész 2021 szilveszterén hunyt el

Forrás: MW bulvár

Fotó: Szabolcs László

Október 24-én tanúmeghallgatásokkal folytatódik a Budakörnyéki Járásbíróságon a tragikus sorsú színész, Babicsek Bernát ügye. Mint arról korábban hírt adtunk, a népszerű művész solymári otthonában 2021. december 31-én tűz keletkezett, a halálát füstmérgezés okozhatta. Holttestét másnap a saját családja találta meg. 

A vád szerint mulasztott a járőr

Sokak szerint megakadályozható lett volna a tragédia, hiszen a riasztó megszólalt, a szolgáltató munkatársai pedig ki is mentek a helyszínre, ám mivel nem láttak semmi gyanúsat, eljöttek. A család ügyvédhez fordult segítségért, a júniusi előkészítő ülésen Babicsek Bernát édesanyja, Márta néni mellett az ügy vádlottja, a szolgáltató cég alkalmazottja, T. László is megjelent a tárgyalóteremben – írja cikkében a Bors. 

Az ülésen elhangzottak szerint a helyszínre kiküldött járőr nem egészen 3 percet töltött a lakásnál azon a tragikus decemberi éjszakán. A vád szerint ez idő alatt be sem ment az ingatlanba, és nem járta körbe azt a területet, amit kellett volna. Azt viszont észlelte, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Ám ő ezt a személyt nem azonosította, a füst okát nem derítette ki, és a katasztrófavédelmet sem értesítette.

„Nincs olyan nap, hogy ne sírnánk”

A színész édesanyja, Márta néni két héttel az újabb tárgyalás előtt adott felkavaró interjút a Borsnak. Elmondta, a családot továbbra sem a bosszú hajtja, egyszerűen csak úgy vélik, a tragédiát meg lehetett volna előzni.

marta neni-01-BS
Márta néni mindennap kijár fia sírjához
Fotó: Bánkúti Sándor / Forrás: MW bulvár

A járőr kapjon felfüggesztettet, egy figyelmeztetést. Az ügyvéd úr mondta is, hogy semmi mást nem szeretnénk, csak tisztázni akarjuk a fiunk nevét, ne mondják azt, hogy ő volt a hibás azért, amiért meghalt. Azért, mert valaki elalszik, nem kell, hogy meghaljon. Semmi más bűne nem volt, mint elkezdett főzni, elaludt, és ez torkollt tragédiába. Nagyon reménykedünk a bíróság döntésében, de most még csak tanúmeghallgatások lesznek. Ahogy közeledik a kitűzött nap, úgy leszünk egyre stresszesebbek

– mondta a lap kérdésére Márta néni, aki mindennap kimegy a solymári temetőbe fia sírjához.

_MOR4654
Mécsesek a színész solymári otthona előtt 
Fotó: Móricz István / Forrás: MW bulvár

„Nincs olyan nap, hogy ne sírnánk. Több mint egy hete megy a tévében annak a sorozatnak az ismétlése, amiben még tíz évvel ezelőtt játszott Bernát. Mindennap nézzük és kiszakad a szívünk. 

Milyen gyönyörű gyermek volt! És már egyenesbe került az élete, sikeres volt, amikor a tragédia történt. Lassan három éve, de minden nappal egyre nehezebb, tévhit, hogy segít az idő. 

Mi félünk így az öregkortól. Sokszor van, hogy valamit rosszul csinálunk, és arra gondolunk, Bernát ezt most biztosan jól tudná, biztosan segítene nekünk” – mondta megtörten a színész édesanyja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!