Labdarúgó NBI

2 órája

Gradisar duplájával verte a Fehérvár a Debrecent

A Fehérvár FC a szlovén Nejc Gradisar duplájával magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a mérkőzést tíz emberrel befejező Debreceni VSC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.

MW

Máté Csaba a DVSC vezetőedzője

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A székesfehérváriak győzelmükkel ideiglenesen feljöttek a tabella 7. helyére, míg a sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésüket elvesztő debreceniek továbbra is a 11. helyen állnak.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-0 (1-0) 

Sóstói Stadion, 3418 néző, v.: Bognár T.

gólszerző: Gradisar (37., 55.)

sárga lap: Gradisar (66.), Kovács M. (90+2.), illetve Ferenczi (45+2.), Batik (63., 83.), Pellumbi (76.), Szuhodovszki (91.)

piros lap: Batik (83.)

Fehérvár: 

Dala - Simut, Huszti, Serafimov, Spandler, Holender - Katona M. (Kovács M., 85.), Csongvai, Bedi (Kalmár, 89.), Szabó B. (Stefanelli, 66.) - Gradisar (Larsen, 85.)

DVSC: 

Megyeri - Stojkovic, Batik, Pellumbi (Dreskovic, 84.), Ferenczi (Kocsis D., 71.) - Lagator, Szűcs T. - Szécsi (Kaye, 63.), Dzsudzsák (Szuhodovszki, 63.), Domingues - Bárány (Silue, 71.)

A vidéki fellegvárak alsóházi rangadójára mindkét együttes négy vereséggel érkezett. Ennek megfelelően az első negyedórát az óvatos futball jellemezte. Az első említésre méltó helyzet a Vidi előtt adódott, a második - félóra elteltével - a Debrecen előtt. A Fehérvár jóval többet támadott és a hetedik szögletéből megszerezte a vezetést. Rákapcsoltak a vendégek, de a szünetig hátralévő időben helyzetig sem jutottak.

Fordulás után két kihagyott fehérvári ziccer következett, majd Nejc Gradisar második találatával megduplázta előnyét a hazai gárda. A Debrecen hitehagyottan és elképzelés nélkül ment előre, míg a fellazuló vendégvédelemmel szemben a Fehérvárnak további lehetőségei adódtak. A hajrában Batik Bence második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott a hajdúsági együttes, így a Vidi könnyedén húzta be a három bajnoki pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában