NB I

2 órája

Pontatlanság és puhaság miatt hullajtott pontokat a Fradi

A bajnoki címvédő Ferencváros nem tudta legyőzni az ETO FC Győrt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi zárómeccsén. Jelen pillanatban három csapat is huszonkét ponttal áll a tabella élén. A riválisoknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszó FTC vezetőedzője, Pascal Jansen az aggressziót és a pontosságot hiányolta a játékukból.

MW

Pascal Jansen

Forrás: AFP

A labdarúgó NB I 11. fordulójában a címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az újonc ETO FC Győr otthonában. Meglepetésre a hazaiak szereztek vezetést, ezt követően Adama Traoré révén a 66. minutumban alakította ki a végeredményt a Fradi, amely a hajrában tizenegyest kapott (melyet utóbb visszavont a játékvezető), valamint egy nagy helyzetet is kihagyott – írta meg korábban az Origo.

Pontatlanságok a játékban

A Ferencváros holland edzője elégedetlen volt, és több negatív dolgot kiemelt a csapatának játékával kapcsolatban – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.
– Úgy gondolom, hogy ezúttal sajnos félmunkát végeztünk, nagyon-nagyon pontatlanok voltunk – mondta a bajnoki után a budapesti zöld-fehéreket felkészítő Pascal Jansen
– Az első félidőben hiányzott részünkről az agresszió, főleg a támadószekcióban nem volt meg a megfelelő ritmus. Ahhoz, hogy az ilyen rendezett védelemmel rendelkező csapatokat, mint az ellenfél, meg tudjuk törni, sokkal-sokkal pontosabban kell játszanunk. Gyakorlatilag a félidő legvégén kaptunk egy olyan gólt, ami igazából nem is volt egy igazi helyzet – nyilatkozta Jansen, aki próbált változtatni a folytatásban
– Sokkal több agressziót szerettem volna látni a pályán és sokkal nagyobb pontosságot. Az újonnan beálló játékosok, mint például Varga Barnabás személye is nyilván erre irányult, és láthatóan változott is elöl a játék képe – mondta el a zöld-fehérek edzője, aki kiemelte, hogy nem voltak elég hatékonyak.
– A bekapott gól is gyakorlatilag teljesen beleillett a játékunk képébe. Utána volt az a tizenegyes, amiről a bíró azt mondta nekem, hogy nem volt büntető, mert Zachariassen részéről volt az első kontakt, illetve volt a végén szintén Zachariassennek egy nagyon nagy helyzete, amit nem sikerült belőnie. Úgy gondolom, hogy a maximum, amit megérdemeltünk, az a döntetlen volt – zárta gondolatait Jansen.

Szoros a bajnokság

A Ferencváros a győriek elleni siker elmaradása ellenére is jól áll a bajnokságban: a bajnoki címvédő kilenc meccsen 22 pontot szerzett, jobb gólkülönbsége miatt vezeti a tabellát a szintén 22-22 pontos, de eddig tíz-tíz mérkőzést játszott Paks és Puskás Akadémia előtt. Szoros a pontverseny állása, hiszen a negyedik helyezett MTK Budapest 21 ponttal áll – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A magyar bajnokcsapat az idei utolsó válogatott szünetig sem lassít, a következő két hétben még négy mérkőzés vár rá. Jansen csapata október 31-én, csütörtökön az alacsonyabb osztályú Tiszafüred vendége lesz a Magyar Kupában, ezt követően vasárnap a volt Fradi-edzőt, Máté Csabát a 11. játéknap után menesztő Debrecent fogadja. A jövő héten előbb a Dinamo Kijev vendégeként folytatja szereplését az El-ben a Fradi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában