Négylábú családtagok

2 órája

Kicsik, nagyok, mindnyájan családtagok - Kutyakiállítás Vasszécsenyben - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Harmadik alkalommal szervezi meg a Pannon Kutyasport Egyesület a Gellén Tibor Emlékkiállítást Vasszécsenyben. Hatszáznál is több négylábú mutatkozik be a kutyakiállításon. Kellemes őszi időben gyülekeznek a kutyák és gazdáik az Ó-Ebergényi Kastély parkjában szombat reggel. Tavaly az időjárás miatt mostoha körülmények között zajlott a kutyakiállítás, most minden adott a jó hangulathoz, a baráti találkozásokhoz és beszélgetésekhez. A kutyás családok összejövetele ez, ahol nem kell magyarázni a másiknak: mit jelent egy négylábú hű- és gondoskodó társának, gazdájának lenni. 

kutyakiállítás
Kutyakiállítás Vasszécsenyben: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő (középen) a megnyitón
Fotó: © Cseh Gábor

Vasszécseny immáron harmadik alkalommal ad helyet a CAC kutyakiállításnak, a hétvégén több mint 600 kutyát várnak ide. Erős László vezető bíró vezényletével nemzetközi zsűri előtt mutatkoznak be a négylábúak. 

Több mint kutyakiállítás

A kutyáknak igenis van természetes környezete. Az emberi család az - Csányi Vilmost idézte köszöntőjében V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a megnyitón. Kiemelte: a kutya a társunk, a barátunk. A kutyák világához hozzátartozik az (elfogult) gazda önzetlen szeretete. A Gellén Tibor Emlékkiállítás profi, nagyszabású, nemzetközi, mégis meg tudta őrizni családias jellegét. A kutyások nagy családjának az együvé tartozása ez a hétvége.

 A vendéglátó település nevében Zsolnai Zoltán polgármester mondott köszöntőt, kiemelte: a kutyakiállítás jó alkalom, hogy megmutathassa magát a település. Putz Attila, Szombathely önkormányzati képviselője pedig a felelős állattartás fontosságáról beszélt, és jelentette: hamarosan új kutyafuttatót alakítanak ki az Éhen Gyula Lakótelepen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!