Időjárás

2024.08.04. 07:44

Figyelmeztetés - Villámlás, jégeső, hirtelen nagy mennyiségű eső várhat vasárnap Vasra

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Napközben frontális felhősáv halad fokozatosan kelet felé miközben vékonyodik, szakadozik, emellett erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja majd a napsütést. Hazánk nyugati felén elszórtan zápor, zivatar várható. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, a zivatarokat erős, esetleg viharos széllökés is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.08.04. vasárnap éjfélig

Ma a déli óráktól, estig, kisebb területen esetleg késő estig északnyugat felől elszórtan valószínűek zivatarok döntően a Dunántúlon. Zivatarokra nagyobb számban az Észak-Dunántúlon, nyugaton számíthatunk. Zivatarok környezetében elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos széllökés (60-80 km/h), illetve kis méretű jég (1 cm körüli vagy alatti) előfordulhat, emellett a Dunántúlon lokálisan intenzív csapadék (10-25 mm) is kialakulhat.

JelFokEseményLeírás
Zivatarfokozat: 1ZivatarFigyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!
Vas vármegye

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!