Időjárás

2024.08.30. 07:07

Pénteken is kitart a hőség Vasban, de zivatar miatt is kiadtak figyelmeztetést

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Napos időre számíthatunk döntően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb a nyugati megyékben, illetve az Északi-középhegységben alakulhat ki néhány helyen zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél az ország keleti, délkeleti felén megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható. Késő estére általában 19 és 24 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki vármegyénkre zivatarok veszélye, valamint a magas középhőmérséklet miatt is.

Forrás: met.hu

Mint írják, péntek délután az ország északi, északnyugati felében elvétve fordulhatnak elő zivatarok. Erősebb góc esetén intenzív csapadék (~10-20 mm), kisebb mérető jég (<1-2 cm), illetve átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökések előfordulhatnak. Továbbá az északi határszél kivételével 25 fok fölötti, az Alföld déli felén 27 fok körüli napi középhőmérséklet valószínű

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!