Időjárás

3 órája

Mikor láthatjuk újra a napot? - Szakértőt kérdeztünk: ilyen időjárásra számíthatunk Vas vármegyében

Egy mediterrán ciklon fokozatosan vastagodó felhőzetet és intenzív csapadékot hoz térségünkbe. Az időjárás nem kedvez a betakarítási munkálatoknak sem.

Cseh-Egyed Bernadett

Hétfőn hajnalban az ország több pontján nulla fok alá csökkent a hőmérséklet, a szeptember utolsó napja meghozta az első talajmenti fagyot Szombathelyre is. A folytatásban pedig a szürkeségé lesz a főszerep. – Sok felhő, eső és nyirkos levegő - ez lesz a következő három nap menüje, mármint ami az időjárást illeti – fogalmazott lapunknak Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője. 

Időjárás Vas vármegyében
Időjárás Vasban: felhőre eső, esőre szürkeség

Az októberi átlag is lehullhat 

Akár egy havi átlag, 40-50 milliméternyi csapadék lehullhat a következő néhány napban. A borús időben kicsi lesz a hőingás az éjszakák és a nappalok között, a maximumok 8-12 Celsius fok között alakulnak. 

Hétvégén csökken a csapadékhajlam, némileg javul az idő, de napsütésre inkább csak vasárnap számíthatunk.  

A végére azonban egy jó hír: a jövő hétre napos időjárást jeleznek előre a modellek, a hőmérő higanyszála újra megközelíti a 20 fokot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!