Tragédia

2 órája

Letartóztatták a somogyi gyermekgyilkos apát - videó

Valószínűleg a gyermek temetésén sem vehet részt.

Vaol.hu

Forrás: Sonline

Letartóztatták a saját kisfiát meggyilkoló harminchét éves zákányi férfit – írja a Bors alapján a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a férfi már magához tért, kihallgathatták, így a letartóztatási tárgyalást is megtarthatták. Csütörtökön a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A gyerekgyilkos ez ellen kifogást emelt, és szerette volna, hogy vagy a házi őrizetét rendeljék el, vagy – akár nyomkövetővel – szabadlábon védekezhessen. Kérelmét a bíróság elutasította.

A Bors információi szerint

a tettest egy hónapra tartóztatták le, és átszállítják a berettyóújfalui rabkórházba.

Így feltehetően nem vehet részt a gyermeke temetésén sem.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a gyermekgyilkosság még hétfőn történt a Somogy vármegyei Zákányban, ahol egy harminchét éves férfi megölte a saját kétéves kisfiát egy disznóölő taglópisztollyal, majd önmagával is megpróbált végezni. Utóbbi nem sikerült, a férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Egy neve elhallgatását kérő családtag azt mondta a letartóztatás hírére: megbocsáthatatlan, amit az apa elkövetett, és bíznak benne, hogy a legszigorúbb büntetést kapja.

Nem tudott a családi problémákról a gyámügy

Nem állt kapcsolatban a hatóság a Zákányban meggyilkolt kétéves kisfiú családjával, a gyámügy nem ismerte a körülményeket – írja a Somogy Vármegyei  Hírlap. A lap korábban saját értesüléseire hivatkozva adott hírt róla, hogy a gyermek édesanyja szólt a gyámügynek, hogy Kristóf még mindig nincs otthon. Ezzel szemben

a kormányhivatal hatósági és gyámügyi osztálya előtt a család ismeretlen volt,

semmilyen jelzés vagy ügy kapcsán nem volt kapcsolatuk velük.

A félreértés abból adódhatott, hogy nemcsak a gyászoló család, hanem sokan mások sem tesznek különbséget a családsegítők és a gyámüggyel foglalkozók között. Ezért a szociális területen tevékenykedő munkatársat azonos szóval nevezik meg.

Azért várhatott az öngyilkossági kísérlettel, hogy láthassa más fájdalmát

Vélhetően nem szerette, és csak tárgyként tekintett gyermekére a zákányi apa, aki napokkal ezelőtt megölte kétéves kisfiát – mondta Lantos Marianna igazságügyi pszichológus szakértő a lapnak.

Gyakran lehet tapasztalni családjogi ügyeknél, válásnál, gyerekelhelyezési pernél, hogy ha az egyik félnek nem ítélik meg a gyereket és nem lehet az övé, akkor olyat tesz, hogy a másiké se legyen. Ilyenkor a gyermeket megöli vagy a kárára cselekszik. A bosszúállás és a fájdalomokozás is motiváció lehet ilyen esetben.

A gyilkosság után az apa még néhány napig úgy tett, mintha semmi sem történt volna,

majd amikor a rendőrök bementek hozzá, öngyilkos akart lenni. Lantos Marianna kiemelte: ilyen esetben nem jellemző a többnapos várakozás. Feltehetően azért nem végzett magával a férfi, mert azt várta, hogy volt párja menjen át hozzá, és tudni szerette volna, mi lesz a hatása annak, amit elkövetett – írta a lap.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában