A papírfonók munkájából nyílt kiállítás

2024.04.24. 10:08

Kosár és koszorúalap papírból? Vasasszonyfán már tudják, hogy lehetséges!

Nyár elejéig megtekinthető a papírfonó szakkör munkáiból nyílt tárlat a vasasszonyfai templomtér új kiállítóterében. A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör programjához három éve csatlakozott a község. Azóta minden évben új kézműves tevékenységgel ismerkedhetnek meg a lelkes résztvevők. A nemezelés és quilling technika után 2023 őszétől a papírfonás rejtelmeibe tanulhattak bele a szakköri tagok.

Az A Szakkör ingyenes programjai elsősorban a felnőtt lakosságot szólítják meg. A foglalkozásokon kislétszámú csoportokban nyílik lehetőség a közösségi tanulásra. 

Katavics-Szászik Ágota szakkörvezető elmondta, a tagok visszajelzései alapján a papírfonás volt az eddig kipróbált kézműves technikák közül a legnehezebben elsajátítható. Viszont a nagy türelmet és precizitást igénylő papírfonással fillérekből készíthetünk látványos tárolókat, kosarakat, koszorúalapokat, bortartókat. Bármilyen színben és méretben elkészíthetők a dísztárgyak. A kreatív technika környezettudatos is, hiszen használt újságpapírból készülnek a papírpálcák, melyekből a termékek felépülnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában