Megyejáró

2024.04.19. 10:15

Összetartók, büszkék - Lakói miatt is a figyelem középpontjában Bucsu

A Szombathely közelében fekvő település nemcsak páratlan természeti szépségekkel rendelkezik, hanem érdekes és egyben értékes emberek is lakják.

Horváth Zoltán Szabolcs

Az utóbbi hónapokban a Vas Népe hasábjain és a napilap internetes portálján több olyan írás is felbukkant, amely a település hírességeivel foglalkozott. 

A sort Magyar Péter nyitotta, aki emberségből, állatszeretetből jelesre vizsgázva tavaly magához vett egy megárvult őzgidát, amelyet azóta is lelkiismeretesen gondoz és nevelget. Bambino felcseperedve szinte már a Magyar család „teljes jogú” tagjának számít, szeretik, már egyértelműen közéjük tartozik. A megjelent cikkeknek köszönhetően pedig nem túlzás állítani, hogy országos népszerűségre tett szert. 

Ez pedig tökéletesen igaz Szabó Gáborra is, aki a fémszobrai kapcsán került az érdeklődés középpontjába. A lakatosmester hegesztett állatfigurái ma már nemcsak Vas vármegyében, hanem szerte Magyarországon csodálkozásra, csodálatra késztetik az embereket.

Akárcsak az ifjú Czeglédi Bianka. A 21 esztendős csinos leányzó egy hatalmas munkagép volánjánál ülve keresi a kenyerét, és ez azért még látványnak sem nevezhető hétköznapinak. 

A bucsuiak összetartozására pedig fényes bizonyíték, hogy mindannyian rendkívül büszkék a falubeli hírességeikre. Ami persze teljesen érthető, mivel – klasszikust idézve – úgy gondolják: „Egy vérből valók vagyunk!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában