Forgatag

2024.06.30. 12:54

Őrségi vásár - a vasárnapi kínálat és programok

Az Őrségi vásár immár 42. alkalommal csábít Őriszentpéterre és a környező falvakba. A három napon át tartó forgatagban számtalan program, kiállítás és kirakodóvásár csábítja a nagyérdeműt.

Gombos Kálmán

Forrás: Szendi Péter

Az idei rendezvény első napjáról és a szombati megnyitóról itt olvashatnak tőlünk helyszíni riportot, az aznapi folytatást pedig ebben a cikkben részleteztük. Mit tartogat az utolsó nap?

Természetesen vasárnap is mindenkit várnak a kirakodóvásár árusai Őriszentpéter központjában. A kézműves és népművészeti alkotásokon kívül ezernyi használati cikk, eszköz, ajándéktárgy is böngészhető, vásárolható. Gasztronómiai „részleg” is várja a vásározókat finom falatokkal, kézműves sajtokkal, sokféle édességgel – és persze jóféle borokkal. Az Őrségi Termelői Piac pedig ennek közelében, a sportöltöző alatti téren kínálja a friss, házias zöldség-gyümölcs kedvelőit.

Kulturális és szórakoztató programok ma is voltak-lesznek Őriszentpéteren a szabadtéri színpadon. Tíz órától szabadtéri zenés Istentisztelet volt, fél tizenkettőtől pedig a kicsiknek Brandnyúl gyermekkoncert.

Egy órától várható Tóth Ede: A falu rossza című népszínmű, amit a Körmendi Kastélyszínház Társulat és a Béri Balogh Táncegyüttes adnak elő. Háromtól a Gasztonyi Dalkör örvendezteti meg a látogatókat, fél négytől pedig – egészen más stílus – a White Tiger Akrobatikus Rock and Roll Táncklub műsora következik. „Mulassunk együtt!” – invitálnak négytől a Sláger Tibo programjára. És végül – amit alighanem nagyon sokan várnak – záróprogramként este hattól élő koncertet ad az Ocho Macho!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában