Jobbnál jobb ételek készültek

2024.07.27. 13:56

Sertéshús, plusz amit akartok - Zajlik a VI. Sibinger Miklós Emlékfőzőverseny Horvátnádalján - fotók

Szombatra hirdették meg a VI. Sibinger Miklós Emlékfőzőversenyt Horvátnádalján. Huszonhárom csapat nevezett az eseményre. Most először feltételt is szabtak a szervezők: sertéshúsnak mindenképpen lennie kell a szabadtűzön készülő ételekben.

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

A két kilogramm sertéscombot-lapockát minden csapat megkapta a helyszínen, a horvátnádaljai focipálya melletti zöldterületen (a Körmend VSE és az önkormányzat közreműködésével-hozzájárulásával), amely ideális terep a főzésre. A részletekről a szervezők, Horváth Zsolt, László Csaba, Nagy Tamás, Petrivics Bálint  - valóban civilek - nevében Horváth Zsolt számolt be szombaton délután egy óra után, amikor javában zajlott  a zsűrizés. 

Innen a megjegyzés, hogy "még mindig esznek, nem tudom, hogy bírják". Nyilván jobbnál jobb ételek készültek szabadtűzön a két kiló felajánlott disznóhús fölhasználásával. A zsűriben ezúttal egy vendéglátóhely, illetve egy húsüzem vezetője kóstolt és értékelt, a zsűrinek minden évben tagja Sibinger Miklós felesége. Első három helyezettet hirdetnek, megneveznek egy különdíjast is. Azért kapta a Sibinger Miklós nevet a verseny, mert ő volt az, aki a közösségi főzés hagyományát meghonosította Horvátnádalján. Az elmúlt években mindig húsz fölött volt a jelentkező csapatok száma, most is jöttek  Körmendről, a környező településekről. Tiszteletét tette a versenyen Bebes István polgármester, valamint Körmend június 9-én megválasztott, ősszel hivatalba lépő polgármestere, dr. Szabó Barna is.

És, ahogy lenni szokott, nem egyszerűen főzőversenyről van szó: sportesemények (streetball, kosárlabda) és kulturális programok - 18 órától például a Holttér zenekar koncertje: "Végre Horvátnádaljára látogatunk, Ricsi szülőfalujába. A saját, dallamos zenénk mellett eljátszunk pár jól ismert dalt is, amiket magunkra szabva átdolgoztunk külön erre az alkalomra" - színesítik a napot. Este pedig: utcabál. 

De közben az idei győztesek személyére is fény derül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában