Jutalomút

2024.06.22. 16:00

A nagycirkusz manézsán a szombathelyi diákok, labdákat dobáltak, tányérokat pörgettek - fotók

A Nagy Lajos Gimnázium Pi-napi kiállítását Fekete Péter nyitotta meg. A fővárosi nagycirkusz főigazgatója is ebben a gimnáziumban érettségizett.

Horváth László

Ha csak egy órára is, de rájuk irányult minden figyelem, őket világította a lámpa: a Nagy Lajos Gimnázium 9-es osztályosait beszippantotta a fővárosi nagycirkusz varázsa.

nagycirkusz
ANagy Lajos Gimnázium 9-es osztályosait beszippantotta a fővárosi nagycirkusz varázsa.
Forrás: Sinkó Andrea közösségi oldal

- Jutalomút volt, hogy részt vehettünk a nagycirkusz Csillagok, égbeli tűt című előadásán – mondta Sinkó Andrea, osztályfőnök.

 – A csodás bemutató után, egy órára a diákjaink a manézsra léphettek. Kétféle zsonglőrszámot próbálhattak ki: a három labdával való dobálást, és a tányérpörgetést. Sándor András oktatási programvezető bevezetője után a kilencedikeseim hamar betöltötték a porondot, egy pillanatnak tűnt ez az egy óra.

Megtudtuk, az idei tanévtől a Nagy Lajos Gimnáziumban tanító Sinkó Andrea mestertanári programjának része, hogy a természettudományok felé terelje a fiatalokat.

A Pi napi kiállítást, az intézményben érettségizett Fekete Péter nyitotta meg. A Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója jutalomként ajánlotta fel a fővárosi látogatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában