Eredmények

2024.04.24. 12:39

Tisztességesen helytálltak a vasi röplabdacsapatok

Debrecen adott otthont a sportág V-VI. korcsoportos diákolimpiai országos döntőjének.

Forrás: MDSZ

A Jurisich Miklós Gimnázium férfi együttese 12., a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum női csapata pedig 14. lett az V-VI. korcsoportosok röplabda diákolimpia országos döntőjében.

Idén 30. alkalommal rendezték meg a sportágban a „B” kategóriás, tehát versenyengedéllyel nem rendelkező diákok országos döntőjét. Közel 500 diáksportoló mérkőzött meg a diákolimpiai bajnoki címért. A vasi színeket a fiúknál a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium, a lányoknál pedig a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum képviselte.

Mindkét kategóriában az roszág legjobb 20-20 csapata jutott be az országos döntőbe. A fiúknál és a lányoknál is négy darab öt együttest tömörítő csoportot alakítottak ki.

A kőszegi fiúk két győzelemmel és két vereséggel az A csoport harmadik helyén végeztek. A keresztjáték során a szarvasiak, majd a helyosztókon a nyírbátoriak is jobbnak bizonyultak a vasiaknál, akik így a 12. pozícióban zártak.

A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum női együttese a D csoportba került, ahol egy győzelemmel és három vereséggel negyedikként fejezték be a csoportküzdelmeket. A keresztjátékban a bajai Magyarországi Német Általános Művelődési Központ alakulatával kellett összecsapniuk a vasiaknak, akik 2:0-ra diadalmaskodtak, így a 13-14. helyért küzdhettek tovább. Utolsó mérkőzésükön a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium jobbnak bizonyult a szombathelyi csapatnál, amely szettgyőzelem nélkül 2:0-ra kikapott. Így a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum női röplabdacsapata 14. lett az országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában