Női labdarúgás

2024.05.04. 21:25

Fordulatos meccsen nyert a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Haladás Viktória 3-2-re győzött a Soroksár vendégeként.

Pum András

Forrás: Haladás Viktória

Soroksár SC–Haladás Viktória 2-3 (1-1). Soroksár, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalmár.

Soroksár: Ascher – Hanász, Molnár A., Kern (Hodászi, 70.), Mucsi – Győrik, Patkós,  Nyul, Rosie – Rugovics, Nagy V. (Ranyhóczki, 81.). Edző: Dukon Béla.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Németh A., Pintér, Szabó F. (Feketevízi, 46.) – Németh M. (Gravencz, 46.),  Kis (Csizmadia, 89.), Urbán, Kovács V. – Vladulescu (Hecz, 90.), Szil (Kiss-Lantos, 60.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Molnár A. (12.), Győrik (61.), illetve Kis 2 (4., 64.), Szil (63.).

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Nagypál Fatima, Kováts Anna, Novák Luca és Marlo Sweatman hiányzott.

A vasiak kezdték jobban a mérkőzést, a 4. percben Vladulescu futott el a jobb oldalon, beadását Kis jobbról, egyből a hosszú jobb sarokba emelte (0-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert a 12. percben Molnár révén kiegyenlítettek a soroksáriak (1-1). A szombathelyiek jobban futballoztak ellenfeüknél, domináltak és a 35. percben újból vezetéshez juthattak volna. A Kovács Virág buktatásáért megítélt jogos tizenegyest Szil végezte el, ám Ascher hárított.  

Szünet után a 61. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, Győrik talált a kapuba (2-1). Két perc múlva egy bal oldali beívelés után Szil érkezett remekül és a bal felső sarokba fejelt (2-2). És még nem volt vége a gólváltásnak! A 64. percben egy tetszetős háromszögelés után Kis 14 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-3). Támadásban maradtak a vendégek, újabb helyzeteket alakítottak ki, de ekkor már a másik oldalon Dobó-Nagynak is akadt néhány védenivalója.  A szombathelyiek már nem engedték ki kezükből a győzelmet. A nagy iramú, élvezetes mérkőzésen a Haladás Viktória uralta a játékot és összességében teljesen megérdemelten nyert.

Markó Edina: – Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor két góllal is elhúzhattunk volna, de a futball törvénye már csak ilyen: mi kaptunk gólt. 2-1-es hátrányban mentünk az eredmény után és a csapat erejét mutatja, hogy meg tudtuk fordítani a meccset. Nagyon kellett ez a győzelem a lelkünknek, az önbecsülésünknek. Azért is fontos volt a siker, hogy az utolsó hazai bajnokink előtt legyen egy kis plusz töltete a lányoknak.

A Haladás Viktória a következő, 22. fordulóban jövő szombaton 16 órai kezdettel a Diósgyőri VTK-t fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában