Torna

2024.05.05. 08:07

Maráczi Fruzsina bajnok lett!

Remekül teljesítettek a vasiak a torna diákolimpia országos döntőjében. Idén csak egyéniben indultak vármegyénk legjobbjai.

Sütő Dániel

Balról jobbra Maráczi Fruzsina, Vass Rebeka, Barcsánics Viola Dorka

Fotó: SZoSI/Delfin SI SE

Torna diákolimpia országos döntőt rendeztek a közelmúltban Budapesten. A szombathelyi tornász műhely hét versenyzője öt iskolát képviselt az „A” kategória versenyein. Csapattal sajnos egyik intézmény sem tudott kiállni betegségek és sérülések miatt.

A II. korcsoport egyéni versenyein a legjobb szombathelyi Balogh Róza 12. lett 25.90 század ponttal a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumból. Nem sokkal lemaradva 25.75 századdal Sándorfi Alíz a Zrínyi Ilona Általános Iskolából a 14. helyen zárt. A Reményik Sándor Általános Iskola tanulói, Bierer Boglárka és Horváth Luca a középmezőnyben végeztek.

A III. korcsoport bajnokságán a Zrínyi-iskola versenyzője, Vass Rebeka remek teljesítménnyel a 4. helyet szerezte meg 37.50 összpontszámmal. Ugráson és felemás korláton a 3. legjobb eredményt érte el, a gerendán történő rontása miatt csúszott le a dobogóról.

A középiskolások között lépett a szerekhez Maráczi Fruzsina válogatott tornász a Nagy Lajos Gimnáziumból és Barcsánics Viola Dorka a Vas Vármegyei SC Oladi Technikumából. Fruzsina tudása legjavát nyújtva 47.60 ponttal diákolimpiai bajnok lett. Az aranyérem tulajdonosa közel két ponttal előzte meg a második helyezett dunaújvárosi ellenfelét. Barcsánics Viola kissé bizonytalanabb versenyzéssel 4. lett 39.40 századdal.

A tornászok a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola női torna szakosztályának és a Delfin Sportiskolai Sportegyesület tagjai. Edzőik: Tömböl Boglárka és Réti Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában