Olimpia 2024

2024.08.01. 20:00

Fotókon, videón mutatjuk, ahogy a kőszegiek szurkoltak Hámori Lucának, aki ezt mondta: nem érdekel, hogy férfi vagy nő, le akarom győzni!

Vaol.hu

Csütörtökön 16 órától mindenkit vártak a Jurisics téren, hogy együtt szurkoljanak Hámori Lucának. A nézők között feltűnt Básty Béla polgármester is. 

Hámori
Hámori Lucának szurkoltak Kőszegen
Fotó: Unger Tamás

Hámori Luca a Magyar Távirati Iroda (MTI) munkatársának, Csorba Péternek is nyilatkozott a mérkőzés után:

"Az első győztes meccsem adott egy plusz motivációt és bizonyította, hogy itt van a helyem és már nagyon izgatottan vártam ezt a mérkőzést" - mondta Hámori Luca, hozzátéve, hogy a vasárnapi sikerét követően rengetegen gratuláltak neki és biztatták, ami szintén hatalmas lökést adott neki, ahogy az a sok magyar drukker is, akik csütörtökön ott voltak az Észak-párizsi Arénában, hogy neki szurkoljanak. - "Szerencsére a mérkőzésen végig az én akaratom érvényesült és úgy gondolom, hogy simán nyertem."

Hámori azt is elárulta, a második menettől már élvezni is tudta a bokszot, miután az edzői a szünetben elmondták neki, hogy minden pontozónál vezet.

"Amikor sikerült megfognom egy bal-jobbegyenessel, láttam rajta, hogy teljesen elbizonytalanodott és megtört az egész bunyója, onnantól pedig nem volt kérdés, hogy mi lesz az eredmény" - jegyezte meg Hámori, aki a következő körben a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Heliffel küzd meg szombat délután.

A negyeddöntős riválist tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárta a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje és Umar Kremljov, a nemzetközi sportági szövetség elnöke azt mondta róla, hogy XY kromoszómája van. Ugyanakkor a játékokon a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a rendező, mely engedélyezte szereplését.

"Ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ha engedték itt indulni, akkor biztosan tudják, hogy nő. Mindenesetre ez az egész csak még értékesebbé tenné azt, ha legyőzném. Erre készülök!" - jelentette ki Hámori Luca.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában