Kalapácsvetés

2024.08.06. 13:31

Párizs 2024: átvette ezüstjét Halász Bence

A Szombathelyi Dobó SE friss olimpiai ezüstérmese, Halász Bence hétfőn este vehette át medálját, miután másodikként végzett a vasárnap esti férfi kalapácsvetés döntőjében Párizsban.

Sütő Dániel

Az ezüstérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés versenyszám eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a saint-denis-i Stade de France-ban

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A kiskunhalasi születésű Halász Bence régi gyerekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy érmet, méghozzá ezüstöt szerzett egy olimpián, ezzel nem kis dicsőséget szerzett az országnak, Szombathelynek, a Dobó SE-nek. Németh Zsolt és Németh László sikeres edzői munkássága újabb olimpiai medált eredményezett, nem hiába működtetik hazánk legsikeresebb dobóműhelyét Szombathelyen. Bence eddigi pályafutása során gyönyörűen halad a ranglétrán, szintről szintre egyre feljebb lép, amit a mostani párizsi ötkarikás játékokon is bizonyított. 

Párizs 2024 Halász Bence
Párizs 2024: szépen csillog a jól megérdemelt ezüstérem Halász Bence nyakában
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A vasárnapi esti izgalmakkal teli döntő után hétfőn este vehette át jól megérdemelt ezüstérmét a Szombathelyi Dobó SE klasszisa. Mint arról korábban beszámoltunk, a 22 éves kanadai világ- és most már olimpiai bajnok Katzberg más dimenzióban versenyzett a többiekhez képest. Fizikai adottságain túl egy olyan technikával hajította el a szert több mint 84 méterre, amivel nem igazán lehetett felvenni a versenyt. Éppen ezért mondhatjuk azt, hogy Bencének ez egy arannyal felérő ezüst, hiszen többi nagy riválisát mind maga mögé utasította.  

Párizs 2024 - Halász Bence nyilatkozata az ezüstérem átvétele után

– Rendesen vágja a nyakamat, olyan jó súlya van – nyilatkozta mosolyogva az M4 Sportnak olimpiai ezüstérmesünk, Halász Bence. – Ez az első olimpiai érem, nekem ez nagyon gyönyörű. Még ma is izgultam, mikor kerül hozzám az érem, a többi magyaron már láttam. Nagyon vártam, hogy nálam legyen és megcsodálhassam az érmem, mert a többieken már láttam ugyan, de szerettem volna mielőbb magaménak tudni az enyémet.  Nem sokat aludtam, és nem csak az ünneplés miatt, még mindig bennem van az izgalom és a drukk, nagyon nehéz volt egy percre is lepihenni. 

Bencének érthető módon nagyon nagy szurkolótábora van, az elismerő szavaknak, üzeneteknek se szeri se száma, de az olimpikon elmondta, igyekszik mindenkinek reagálni, de ez nem megy olyan könnyen és hamar. 

– A legfontosabb a csapat számomra, akikkel amióta Szombathelyen vagyok, mellettem vannak. Ez az a kis családias csipetcsapat, amellyel most is leginkább osztozhattam ezen a sikeren, tudom, hogy ők mindig kitartottak mellettem – utalt a Dobó SE segítségére Bence, aki visszatekintett a vasárnap esti döntőre. – Semmilyen rossz érzés nincs bennem, szépen felépített verseny volt, próbáltam javulni, s habár a 80 méter nem lett meg, letettem az asztalra, amit le kellett. 

ITT tudja megnézni videón, ahogy a szombathelyi Dobó SE olimpikonja átveszi az ezüstérmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában