Orosz–ukrán háború

2 órája

Biztonságos a kurszki atomerőmű – frissül

954. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója (j4) látogatást tesz a nyugat-oroszországi Kurszki terület Kurcsatov városánál működő atomerőműben

Forrás: MTI/EPA/Roszatom sajtószolgálata

Fotó: -

Cikkünk frissül!

Az új NATO-főtitkár Hitler és Napóleon sorsára juthat

– Az újonnan kinevezett NATO-főtitkárnak, Mark Rutténak emlékeznie kell a történelemre, és fel kell hagynia az Oroszországgal szembeni agresszív magatartással – jelentette ki Leonyid Ivlev, a krími régió képviselője, tartalékos vezérőrnagy a RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában.

Oroszországnak megvannak a saját nemzeti érdekei, beleértve a geopolitikai és katonai-stratégiai érdekeket is, amelyeket figyelmen kívül hagyni próbáltak mások mellett Napóleon és Hitler is, de nagyon és visszafordíthatatlanul tévedtek – tette hozzá a politikus.

Az agresszorok útján széles léptekkel haladva Rutte azt kockáztatja, hogy megszégyenül

– mondta.

A parlamenti képviselő szerint Rutte az Egyesült Államok által kiadott mandátumot teljesíti a szövetség vezetői posztján. Mi több, az új főtitkár még arra sem vette a fáradságot, hogy tanulmányozza a blokk alapszabályát, amely többlépcsős folyamatot ír elő az új országok csatlakozására – szögezte le, írta meg az Origo.

Biztonságos a kurszki atomerőmű

A kurszki atomerőmű a megszokott módon működik, és a sugárzás szintje a normál határokon belül van – közölte az erőmű üzemeltetője, a Rosenergoatom, miután meg nem erősített orosz sajtóértesülések szerint az ukránok próbálták megtámadni a létesítményt.

Több orosz Telegram-csatorna is beszámolt az állítólagos ukrán támadásról, amelyet szerintük a légvédelem hiúsított meg, de állítólag az erőműtől több kilométerre tűz keletkezett. 

Csaknem tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Magyarország területére 2024. október 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 4708 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4937 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 41 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Ez történt csütörtökön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában