Kérdések

1 órája

Hadházy jogászokkal vizsgáltatja Magyar büntetőjogi felelősségét a gyanús szerződések kapcsán

A képviselő szerint a Diákhitel Központ szerződéseit az ellenzéki oldal szeretné elhallgatni.

MW

Hadházy Ákos

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

„Az Átlátszó által megkapott dokumentum, a KEHI jelentése az, ami újabb információkat ad ehhez az ügyhöz és újabb kérdéseket vet fel – és ezek nagyon fontos kérdések. Sajnos az érintett reakciója, illetve a híveinek a reakciója is kérdéseket vet fel. Itt az ellenzék jelenleg legnagyobb szereplőjéről van szó, ezért nyilván nagyon meg kell gondolni, hogy mit mondunk. Én a dokumentum, a hozzám is eljutott vizsgálati anyag alapján szeretnék részletesebben foglalkozni ezzel az üggyel” – fogalmazott a szeretlekmagyarorszag.hu-nak Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő.  

A Magyar Péter gyanús szerződéseivel korábban a választásokig nem foglalkozó politikus most rászállt a Tisza Párt elnökére, azt is mondta az interjúban, hogy csapatába tartozó jogászok vizsgálják, hogy büntetőjogilag milyen súlyosak ezek a szerződések – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A KEHI megállapításai szerint Magyar Péter túlárazott szerződéseket köthetett a Diákhitel Központ vezetőjeként, de voltak teljesen fölösleges, adott esetben fiktív szerződések is. Sok esetben amikor ajánlatot kért egy munkára, a győztes már előre borítékolható volt, viszont magának 3,5 milliós havi bért folyósított a Tisza Párt mostani vezetője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában