Közel-keleti konfliktus

1 órája

A Hamász-vezér életének utolsó pillanatairól osztott meg videót az izraeli hadsereg – frissül

Az izraeli–palesztin háború 376. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

2021. március 10-én Gázában készített kép Jahja esz-Szinvárról, a Hamász palesztin iszlamista szervezet egyik vezetőjéről

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mohamed Szaber

Cikkünk frissül!

Videón a Hamász-vezér életének utolsó pillanatai

Döbbenetes videót osztott meg az izraeli hadsereg (IDF), amelyen Jahja Szinvár, a Hamász palesztin terrorszervezet volt vezérének utolsó percei látható – írja a Magyar Nemzet. Őt tartották a tavaly októberi izraeli mészárlás fő kitervelőjének és Izrael legnagyobb ellenségének. A drónnal rögzített felvételen egy poros ruhájú, csuklyás férfi látható, amint egy karosszékben ül egy lebombázott épületben – az IDF szerint ő Szinvár.

Az IDF ezt követően végzett Szinvárral a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában egy rajtaütés során.

Az izraeli katonák sokáig nem is tudták, hogy kit öltek meg, csak az egyiküknek feltűnt, hogy a három terrorista áldozat közül az egyik hasonlít a Hamász-vezérre.

Izraeli források szerint Szinvár személyazonosságát fogminták és ujjlenyomatok alapján igazolták.

Ez történt csütörtökön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában