Árvíz

2 órája

A Magyar Vöröskereszt több száz munkatársa vett részt a védekezésben

A Magyar Vöröskereszt mintegy 500 munkatársa és több mint 300 önkéntese vett részt országszerte a védekezési és ellátási feladatokban, több mint 18 000 ember ellátásáról gondoskodtak.

MW

Az utcákat elborító tetőző Duna Baja üdülőövezetében 2024. szeptember 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az árvíz elleni védekezés munkálataiban olyan vármegyék is részt vettek, amelyeket az árvíz közvetlenül nem érintett; a gyors reakciónak, a mobilizációnak köszönhetően Borsod vármegyei munkatársaik és önkénteseik Pest vármegyében, Zala vármegyei munkatársaik és önkénteseik Győr-Moson-Sopron vármegyében, Veszprém, Vas és egyes Pest vármegyei munkatársaik és önkénteseik pedig Komárom-Esztergom vármegyében is teljesítettek szolgálatot.

Közölték azt is, hogy a Magyar Vöröskereszt az erőforrásait pszichoszociális támogatás nyújtására, információs szolgálat biztosítására, az étkeztetés segítésére, ruházati támogatásra, továbbá az érintettek rövid- és hosszú távú természetbeni segélyezésére fordítja.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 1359-es adományvonalon vagy banki átutalással továbbra is bárki támogathatja a Magyar Vöröskereszt tevékenységét az árhullám elvonulása utáni helyreállítási munkálatokban, illetve a szervezet honlapján, a www.voroskereszt.hu oldalon is lehetőség van online adományozásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában