Abszurd

3 órája

A Tisza Párt a rezsicsökkentés ellen szavazott Brüsszelben

Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést.

MW

Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Tisza Párt, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést. Ezt bizonyítja, hogy Magyar Péter pártjának EP-képviselője, Lakos Eszter megszavazta az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottságának a COP 29 éghajlatváltozási konferenciájáról szóló véleményét – olvasható Gyürk András közleményében. A Fidesz EP-képviselője, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja kijelentette:

 A dokumentum támogatói kifogásolják a lakossági energiatámogatások, mint például a rezsicsökkentés, mértékét és azok kivezetésére szólítanak fel. Jóérzésű, valóban a magyar emberekért, családokért dolgozó politikai erő ehhez nem adhatja a nevét.

A klímaváltozás elleni küzdelem kiemelt fontossággal bír a Fidesz számára. „Azonban a szén, a kőolaj, és a földgáz használatának leállítása, illetve az orosz földgáz azonnali embargója alapjaiban rengetné Közép-Európa és Magyarország energiaellátásának biztonságát. Ezek veszélyes és abszurd követelések” – hangsúlyozta a fideszes politikus.

A tiszás Lakos Eszter által támogatott dokumentum továbbá kifogásolja a lakossági energiatámogatások, köztük a rezsicsökkentés, meglétét, és sajnálatát fejezi ki azok »túl magas« mértéke miatt. „Gerzsenyi Gabriella nyilatkozatait követően 

Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést.

Ez a szavazás világos bizonyítéka annak, hogy a Tisza Párt a brüsszeli elvárásoknak való megfelelés érdekében a magyar családokkal szemben a nagy energiacégek oldalán áll” – fogalmazott Gyürk András.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában