Hirdetés

2024.08.30. 08:00

Itt ér véget a nyár!

A Kőszeghegyaljáért Egyesület idén is megrendezi az Asztalkő Fesztivált 2024. augusztus 30 és szeptember 1. között. A Fesztivál 3 településen 3 napon keresztül zajlik tematikus udvarokban.

PR cikk

Augusztus 30-án a rendezvény nyitó programján ünnepi szentmisére kerül sor a Szent Vid kápolnában, melyet Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök celebrál, közreműködik a VOX Savariae. A szentmisét követően ünnepélyes megnyitó lesz a Nagyszínpadon, majd a Csík Zenekar ad koncertet. A késő esti szórakozásról a Sons Left Behind zenekar gondoskodik a Folkszínpadon 22 órától. 18 órától várja a vendégeket a Gasztroudvar helyi termelők és vendéglátósok étel és ital kínálatával.

Szombaton 10 órakor nyit a fesztivál. Velemben a TDK Gyerekudvarban Kerekítő foglalkozással kezdődik a gyerekszínpad műsora, de választhatnak a kicsik a Mond(m)óka játszótér és a babaszőnyegek játékaiból is. A kicsit nagyobbak délelőtt marokedényt és rongybabát délután kerámiatálat és textiltulipánt készíthetnek a keratív asztaloknál. További izgalmas interaktív foglalkozások és bemutatók várják a családokat a Vas Vármegyei Érték téren, a Kézműves téren, a Látnivalók terén és a Szakmák udvarában. A népművészetek kedvelői a Schaeffler Folkszínpadának sokszínű műsora közül válogathatnak.

A Villa pódiumon sportolókkal, köztük 11 órakor az olimpiai ezüstérmes Halász Bencével, 15.00 órától a szombathelyi kötődésű Szabó T. Anna és Dragomán György költő-író házaspárral találkozhatnak az érdeklődők. A nap folyamán végig várja a látogatókat a Gasztroudvar és a Népművészetek utcája helyi termelőkkel és kézművesekkel, valamint a természetkedvelők gyalogtúrán és E-bike túrán vehetnek részt. A túrák ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A szombat estét  18 órától a Duna Művészegyüttes produkciója nyitja a nagyszínpadon, majd őket 20.30-kor Péterfy Bori & Love Band koncertje követi.

A fesztiválra kilátogatókat Bozsokon és Cákon is várják programok 10 – 18 óráig. Bozsokon a Lacipajtás Színpadon beszélgetéseket és népművészeti műsorokat hallhatnak és láthatnak az érdeklődők, a Gasztroudvarban Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke készít ételt „Vasi Ételek” című könyvéből, melyet a vendégek meg is kóstolhatnak. Kísérő programként a 350. számú Szent Márton Cserkész Csapat tart interaktív bemutatókat, előadásokat, valamint folyamatos tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók, LaciPajtás Banga László mutatja be magángyűjteményét. Cákon a Cáki Pincesor Pódium Színpadán kerekasztalbeszélgetések, koncertek és látványkonyha várja a családokat, kísérőprogramként a játékok és pónilovagoltatás is lehetőség nyílik.

Velemben vasárnap is folytatódik a program a szombaton már megismert udvarokban. A TDK Gyerekudvarban 11 órától a Kuttyomfitty Társulat játékát tekinthetik meg a kicsik és nagyok, 11.30-tól a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sunday Brunch zenél. A Schaeffler Folkszínpadán ezen a napon is a népművészeti produkcióké a tér. A villa új nyári konyhájában Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke fog főzni, hozzá csatlakoznak a TDK Önkéntes Klub tagjai, ahol becsületkasszás kóstolásra is lehetőség nyílik majd, a 100 éves velemi óvoda javára.

A fesztiválról bővebben az Asztalkő Fesztivál FB-oldalán https://www.facebook.com/asztalkofesztival és a https://www.asztalkofesztival.hu weboldalon olvashatnak.

Minden program ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk! Itt ér véget a nyár!

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában