Hirdetés

3 órája

Logisztikai területen helyezkednél el Szigetszentmiklóson vagy környékén? Íme néhány gyakran elérhető opció!

A logisztika egy igen összetett és változatos iparág, ami megannyi lehetőséget kínál a karrierépítésre. Kedvező fekvéséből adódóan a budapesti agglomerációban található Szigetszentmiklós és környéke ugyancsak bővelkedik az elérhető logisztikai munkakörökben. Íme néhány potenciális opció az álláskeresőknek!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Raktáros

A logisztikai álláskategórián belül a különböző raktáros pozíciók a leggyakrabban elérhető munkakörök sorát erősítik. Így van ez Szigetszentmiklós és a környező városok esetében is, amit megerősít a régió álláspiacával foglalkozó SzigetszentmiklosAllas.hu kínálata, ahol már több alkalommal is volt példa hasonló pozíciók megjelenésére és elérhetőségére: https://szigetszentmiklosallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika.

Egyebek mellett komissiózót és rakodót is kerestek már a portálon keresztül, amely állások jellemzően bármilyen speciális végzettség vagy képesítés nélkül betölthetőek. Esetükben ugyanis betanított munkavégzésről van szó, magában foglalva a beérkező áruk lepakolását, a kimenő áruk összekészítését, csomagolását és címkézését.

Emellett targoncavezetői és az általánosabb megnevezés alatt futó raktárosi pozíciók is többször feltűntek már a kínálatban. Ezek kapcsán ugyanakkor gyakran követelményként fogalmazódott meg a középfokú végzettség, illetve a targoncavezetői jogosítvány megléte. A feladatoknak pedig sok esetben az anyagmozgatói, pakolási és árukiadói/áruátvételi tevékenységeken kívül kisebb adminisztrációs felelősségek is a részét képezik.

Logisztikai ügyintéző

A logisztikai pozíciók között igencsak gyakoriak az ügyintézői feladatokkal járó állások is. Erről szól a logisztikai ügyintézők munkaköre, akiknek felelősségei adminisztrációs és kimondottan szakmai feladatokra is kiterjednek. Előbbire jó példát jelent a szállítással kapcsolatos iratok kezelése, a megrendelések feldolgozása, valamint a beszállítókkal és a vevőkkel való kapcsolattartás.

Szakmai tekintetben pedig fontos feladatuk lehet a fuvarszervezők munkájának támogatása, a raktári készletek vezetése és naprakészen tartása, illetve a panaszkezelés. A munkakör jellemzően sokrétű, ugyanakkor mégis teljesíthető elvárásokat támaszt a pályázók felé, aminek a középfokú logisztikai végzettség, a magabiztos számítógépes ismeretek (főként MS Office), a B kategóriás jogosítvány és persze a nagyfokú precizitás, önállóság is a része lehet.

Fuvarszervező

Végezetül a fuvarszervezői állásokról sem feledkezhetünk meg, amely pozíciónak betöltői szintén kiemelten fontos szerepet játszanak az ellátási láncok működésében, és amelynek elérhetőségére ugyancsak volt már precedens az említett szigetszentmiklósi portálon. A munkakör megnevezése igencsak beszédes, hisz a fuvarozók alapvetően a fuvarok és szállítások megszervezéséért és nyomon követéséért felelnek.

Ezt ugyanakkor számos egyéb feladat is kiegészíti, beleértve előzetesen a szállítási igények felmérését, a szállítási útvonalak optimalizálását és megtervezését, továbbá a kapcsolattartást a sofőrökkel, raktárakkal és logisztikai ügyintézőkkel egyaránt. Nem beszélve az olyan adminisztrációs teendőkről, mint például szállítólevelek, fuvarlevelek, vámokmányok és egyéb hasonló papírok kiállításáról, ami szintén egy alapvető fontossággal bíró felelősségük.

Széleskörű tevékenységeikből adódóan ezen állásokra általában a logisztikában már jártas munkavállalókat keresnek, akik tapasztalattal és releváns végzettséggel is rendelkeznek. Kiemelt elvárás lehet emellett a nyelvtudás is, különösen, ha az adott cég külföldi szállításokat is lebonyolít. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig főként a jó szervező- és problémamegoldó képességet, a kommunikációs kvalitásokat és a csapatjátkos attitűdöt szokták kihangsúlyozni a munkáltatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában