2013.10.03. 16:42
Almás-diós hógolyók recept
Olvasónk Grédlics Istvánné receptje.
Hozzávalók:
4 tojás
2,5 dl cukor
5 dl liszt
2 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
4-5 db alma
15 dkg durvára vágott dió
4 evőkanál liszt
4 dl tej
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat lazán felverjük, majd kikeverjük a cukorral és az olajjal, aztán a többi hozzávalótis hozzáadjuk. Az almát kockacukornyi darabokra vágjuk. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztamasszát (ne legyen túl vastag). Forró sütőben, de kis lángon, tűpróbáig sütjük. Közben a krémhez a lisztből a tejjel besamelt főzzük, ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert vajjal. Ha a tészta kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kettőt krémmel összeragasztunk, oldalukat és tetejüket is bekenjük,majd kókuszreszelékben megforgatjuk.