Rendőrségi

2011.06.05. 20:51

12 méteres fa tetejéről szedték le siklóernyőst

Csaknem öt óra alatt találták meg és hozták le egy tizenkét méter magas fáról azt a siklóernyőst, aki Piliscsaba környékén vasárnap délután zuhant az erdőbe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hegedűs András, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-nek elmondta: a 40 év körüli nő három óra után zuhant le és akadt fenn egy fán. Az esetről képes volt tájékoztatni a mentőszolgálatot, azt azonban nem tudta megmondani, hogy pontosan hol van.
   
Miután egy mentőhelikopter megtalálta a szerencsétlenül járt siklóernyőst, a pilisvörösvári mentők, valamint az esztergomi és a pilisszentiváni tűzoltók próbálták lehozni őt a fáról. Ez azonban nem sikerült, mivel létrával nem tudtak ilyen magasságba feljutni - tette hozzá Hegedűs András.
   
A mentésvezető elmondta, hogy a barlangi mentők este nyolc körül értek a helyszínre és a tűzoltók közreműködésével, barlangi kötéltechnikával hozták le a fáról a siklóernyőst, akinek nem esett komolyabb baja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!