Sport

2010.11.20. 13:45

Fodrek-parádé a Rohonci úton: Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 3:0 (képgalériával frissítve)

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a Szombathelyi Haladás a szlovák Branislav Fodrek két, és Tóth Péter egy góljával 3:0-ra kiütötte a bajnoki címvédő Debrecent. Aczél Zoltán irányításával a vasiak hazai pályán mindhárom bajnoki meccsüket megnyerték, és gólt sem kaptak.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS - DVSC-TEVA 3:0 (2:0)

SZOMBATHELY,  3000 néző, JÁTÉKVEZETŐ: KASSAI (VÁMOS, IFJ. TÓTH V.)

SZOMBATHELYI HALADÁS: RÓZSA - SCHIMMER, GUZMICS, KOROLOVSZKY, TÓTH P. - NAGY G., SIMON Á., IRHÁS, LATTENSTEIN - FODREK, OROSS. EDZŐ: ACZÉL ZOLTÁN.

DEBRECENI VSC-TEVA: MALINAUSKAS - NAGY Z., KOMLÓSI, MIJADINOSZKI, LACZKÓ - CZVITKOVICS, KISS Z., VARGA J., SZAKÁLY, FODOR - COULIBALY. EDZŐ: HERCZEG ANDRÁS.

Borús, esőre hajló időben, mindössze nyolc fokban melegítenek a csapatok a Rohonci úton. Aczél Zoltán nem változtatott az előzetesen megadott összeállításon, míg Herczeg András Szilágyi helyett Fodor Marcellt állította a kezdőbe. Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy a vendégek csupán egy támadóval - Coulibaly-val - rohamoznak.

A Haladás cserepadja: Mursits, Csontos, Devecseri, Obrics, Simon Attila, Rajos, Lengyel.
A Loki cseréi: Pantic, Szűcs, Dombi, Rezes, Bernáth, Szilágyi, Bódi.

Egyelőre lassan gyülekeznek a nézők, lehetünk vagy ezren - de persze biztosan jönnek még drukkerek.

A Haladás talpig fehérben, míg a Debrecen tiszta pirosban játszik majd.

A találkozó előtt köszöntötték a 100. NB I-es meccsét vezetőedzőként dirigáló Aczél Zoltánt, valamint Sipos Norbertet, aki az MTK ellen vívta 100. elsőosztályú találkozóját.  A mérkőzés a Haladás egyik közelmúltban elhunyt törzsszurkolójának emlékére egy perces gyásszünettel kezdődött.


A Debrecen kezdte a játékot.

3. perc: 1:0!!!! Szabadrúgáshoz jutott a Haladás. Az Oross majd Schimmer által lekészített labdát Fodrek 20 méterről jobbal, a kissé szétnyíló sorfal között a meredten álló Malinauskas mellett félmagasan a jobb sarokba vágta. Úgy tűnt mintha egy védőn is megpattant volna a labda, de ez mit sem von le a szlovák támadó érdemeiből (1:0).

13. perc: Laczkó szlalomozott be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre lőtt labdáját azonban Simon Ádám akrobatikus mozdulattal kivágta.

16. perc: Mijadinoszki 24 méteres, kellemetlen lövését Rózsa csak másodszorra tudta megkaparintani.

20. perc: Irhás hajított az öt és feles sarkára egy bal oldali beadást, a kapunak háttal álló Oross fejjel kapura csúsztatott, ám a jobb saroknál tanyázó Malinauskas résen volt.

22. perc: Ezt túljátszotta a Haladás. A középen, kapunak háttal álló Fodrek sarkalt a bal oldalon érkező Nagyhoz, aki lövés helyett visszagurított az érkező Orossnak, a csatár 14 méteres, bal lábas, középre tartó lövését azonban könnyedén fogta Malinauskas.

25. perc: Kiss Zoltán rúgta fel Fodreket, a debreceni játékos egy sárga lappal gazdagodott.

27. perc: csere a Debrecenben, Fodort Rezes váltotta.

Eltelt az első félóra. A Debrecen ugyan valamivel többet birtokolja a labdát, gyakran tűnnek fel a hajdúsági legények a zöld-fehérek kapuja előtt, de komoly helyzetben ez nem mutatkozott meg. A Haladás viszont ügyesen adogat a vendégek térfelén, és ami nem elhanyagolható: kapura veszélyesebb eddig az Aczél-alakulat. Jó a meccs.

31. perc: Irhás legurított szabadrúgását Simon Ádám 26 méterről tüzelte kapura, ám a labda későn kezdett lefelé csapódni.

33. perc: Nagy Gábor bal oldali beadását Fodrek visszafejelte Irháshoz, a középpályás 12 méteres lövésébe azonban Komlósi belevetődött.

34. perc: Simon rúgta fel Kisst, sárga lap.

36. perc: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kiss jobb oldali centerezését a kivetődő Rózsa bányászta le Czvitkvovics lábáról.

38. perc: Ez meleg volt. Laczkó bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Czvitkovics 11 méterről, kapásból, laposan visszalőtte a jobb sarok irányába - mintegy 40 centit tévedetta válogatott középpályás...

41. perc: Rezes rúgta ki Simon jobb lábát, sárga lap.

44. perc: 2:0!!!Fodrek-parádé! Korolovszky előreívelt labdáját Fodrek vette le a tizenhatos előterében. A csatár előbb a jobb, majd a bal lábára vette a labdát, lőtt, de Vargáról visszapattant a bőrgolyó. Fodrek ismételt: húsz méterről, jobbal remekül ívelt a kissé kint álló Malinauskas kapujának jobb oldalába (2:0)

Vége az első félidőnek. A több komoly helyzetet kidolgozó Haladás teljesen megérdemelten vezet 2:0-ra.


A szünetben cserélt a Hali és a Debrecen is. A szombathelyieknél Lattensteint Csontost, míg a vendégeknél Szakályt Szilágyi váltotta.


Megkezdődött a második félidő.

49. perc: Egy villámgyors kontra végén Fodrek indította a bal oldalon Nagy Gábort, aki nyolc méterről kapura lőtt, de a kimozduló Malinauskas önfeláldozóan belevetődött a labda útjába.

52. perc: Fodreket képtelenek tartani a debreceniek: ezúttal Komlósi kaszálta el a szlovák csatárt. Kassai felmutatta a sárga lapot a piros-fehér bekknek.

53. perc: Tűzijáték!Csontos tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, két védőn is áthámozta magát, majd már a földön fekve lőtt, a labda Vargáról éppen Oross elé pattant. A csatár hat méteres pöckölését Malinauskas a földön csücsülve hárította, a kipattanóra is Oross érkezett, de ismétlését megint csak védte a debreceni kapus.

61. perc: cserélt Herczeg András, Kiss Zoltánt Dombi váltotta.

64. perc: Mijadinoszki kapott sárga lapot reklamálásért.

69. perc: Mijadinoszki rúgta hátba labdával szabadrúgásból az éppen háttal sétáló Fodreket. Kassai sárga kapot adott a Haladás támadójának.

Teéjesen megérdemelten vezet a Haladás, amely 2:0-s előnye birtokában sem ült rá az eredményre.

70. perc: Tizenegyes! Fodrek kapott labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belül, majd a kivetődő Malinauskasban rutinosan elesett. A kapus sárga lapot kapott. A büntetőt Tóth Péter a jobbra vetődő Malinauskas mellett higgadtan a bal alsó sarokba gurított. (3:0).

74. perc: Fodrek 27 méteres, életerős, ám középre tartó szabadrúgását Malinauskas biztosan védte.

76. perc: Oross rúgta fel Laczkót, sárga lap.

79. perc: Czvitkovics bal oldali szögletét Laczkó hét méterről fejelte kapura, a labda megpattant egy szombathelyi védőn, ám Rózsa bravúrral szedte ki a bal alsó sarokba tartó stukkolást.

81. perc: Hali-csere, Oross le, Rajos be.

82. perc: Korolovszky rúgta ki Czvitkovics lábát, Kassai kissé elhamarkodottan besárgázta a szombathelyi hátvédet.

85. perc: Szilágyi tört be Korolovszky mellett a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott, jobb sarok felé tartól lövését Rózsa mutatós vetődéssel hárította.

89. perc: csere a Haladásban: Fodrek a közönség vastapsa mellett vonult le, helyére Simon Attila érkezett.

Két perc a hosszabbítás.

Vége a mérkőzésnek, a Haladás kiütötte a bajnoki címvédő Debrecent. Az olykor roppant látványosan és ötletesen futballozó szombathelyiek ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Főhet Aczél Zoltán feje, hogy a Szolnok ellen - a visszatérő Keneseivel - hogy állítsa össze a támadószekciót...

MESTERMÉRLEG

Aczél Zoltán: -  Örülök a győzelemnek, ugyanakkor nem lepett meg a csapat játéka, hiszen elvárom tőlük ezt a küzdőszellemet. A nehéz talaj ellenére helyenként nagyon jól futballoztunk, megérdemelten nyertünk. Örülök Fodrek teljesítményének, az edzéseken is jól dolgozott, nagy fegyvertény amit ma véghezvitt.

Herczeg András: -  Sajnos az idegenbeli meccsek elején már rendszeresen gólt kapunk, ma ráadásul rengeteg hiányzónk is volt. Azért nem kell megijedni: nyerünk meccset idegenben is... Ma akaratban, lelkesedésben és agresszivításban is felümúlt bennünk a Haladás, megérdemelten nyertek, gratulálok nekik. Nem tudtunk elöl veszélyt jelenteni a kapujukra, ugyanakkor a fellazuló védelmünk mellett nekik több lehetőségük is akadt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!