Vasi foci

2009.11.12. 10:55

Újperinti SE: még nem téma a feljutás

Remekül szerepel a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában az Újperint labdarúgó-csapata. A Horváth Zoltán-Windisch Csaba játékos-edzők irányította gárda jelenleg a negyedik helyen áll, és jó esélye van a feljutásra is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tavalyi szezonban 30 meccsen 37 pontot gyűjtve a tizenegyedik helyen zárta a bajnokságot az Újperinti SE együttese, míg az idén, az eddig eltelt 13 kör alatt már 26 egységet kasszírozott. A szombathelyi együttessel tehát komolyan kell számolni a bajnokságban, a jelenleg negyedik helyen tanyázó alakulat a legutóbbi fordulóban például az akkor még éllovas Szentpéterfa otthonából rabolt három pontot - mindössze egy pont a lemaradása a vezető Püspökmolnári-Szentpéterfa-Lukácsháza trió mögött. Ennek ellenére a csapatnál nem terveznek túlságosan előre, mindig csak a következő derbire koncentrálnak.

- Nyári igazolásaink egytől-egyig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, jó játékosállománnyal dolgozhatunk - jelezte Horváth Zoltán. -  Az edzéslátogatottság is megfelelő, a 12-18 körüli létszám mindig összejön. A foglalkozásainkat villanyfényben is tudjuk végezni a Király Sportcentrumban, a körülmények ezen a szinten irigylésre méltóak. Bár sokan azt hiszik, ezt "ajándékba" kapja csapatunk, pedig talán egyedüliként Vas megyében, minden edzésért és meccsért pályabérleti díjat vagyunk kénytelenek fizetni  - mindezt szponzori segítség nélkül. Ez olyan kiadás, ami versenytársainknál nem merül fel, minden faluban van egy focipálya, ami természetesen ingyen áll a csapat rendelkezésére. Nálunk a játékosok havi tagdíja, az adó 1%-ok, a belépőjegyek, és a sikeres pályázatok jelentik a bevételt. Nem áll mecénás sem a csapat mögött, itt nincs fizetett játékos, sem benzinpénz, sem csukapénz. A játékosok részéről sok áldozattal jár, hogy nálunk fociznak, de a minőségi játékosállomány, a csapategység és az öltözői hangulat mindenkit kárpótol, mind tudjuk, hogy jó csapatban focizhatunk. Elértük azt, hogy az Újperinti SE meghatározó csapat lehet a megyei II-ben, sőt nemigen lepődnek meg a hozzáértők, hogy csapatunk folyamatosan az első öt, avagy a felsőház tagja.


- Jelenlegi célunk, hogy megmaradjunk a mezőnytől meglépő élbolyban - folytatta a tréner. -  Az első négy csapat hétről hétre cseréli a pozícióját, idén biztos nem lesz egyetlen kiemelkedő csapat. Nem a bajnoki cím lebeg a szemünk előtt, nincs rajtunk semmilyen teher, mindig csak a következő meccsre figyelünk.
A püspökmolnári 1:1 volt az első döntetlenünk, de a három pontos rendszerben egyeltalán nem baj, hogy nem gyüjtögettük az ikszeket. Sajnálhatjuk a Spari, vagy épp a Ják ellen elhullajtott három-három pontot, de összességében kisebb hiányérzettel ugyan, de elégedettek lehetünk. 
- Folyamatosan kapnak nálunk lehetőséget az U21-ben jól teljesítő srácok. Szerencsére bátran hívhatunk a tartalékcsapatból játékost, mert az eddig próbára tett fiatalok egyike sem vallott szégyent a felnőtt csapatban. Ezt alátámasztandó, a tartalékbajnokságban magabiztosan, veretlenül, 6 pont előnnyel áll az élen U-21-es csapatunk - az ő felkészítésük nyár óta a Gombás Péter-Felber László edzőpáros feladata.

- Természetesen hétről hétre felfelé szeretnénk haladni a tabellán, jó lenne a dobogón telelni, aztán egy jó felkészülés után tavasszal folytathatjuk a küzdelmet egy éremért - zárta szavait Horváth Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!