Állásbörze

2017.04.19. 19:30

Szép számmal mentek jelentkezők

Gyakorlati segítség a NAV-tól, nyitott, közvetlen cégképviselők, pozitívan csalódó HR-es. Beszámoló a forgatagból.

Tóth Kata

Ottjártunkkor Gombor Lászlónak az ügyfélkapu-regisztrációban segít a NAV standjánál Petkovits Anikó sajtóreferens. Tőle megtudjuk, reggel óta többen megkeresték őket azzal, hogy rendelkeznek már ügyfélkapuval, de nem tudják a felhasználónevüket, jelszavukat. Nekik aktiválásra van szükségük - ebben is a hozzájuk fordulók rendelkezésére állnak. Az adózóknak amúgy a regisztráció és az aktiválás a május 22-i szja-bevallás miatt fontos. Hogyan működik a bevallás az idén, mi az a tervezet, kinek küldik ki postán, mi ennek a feltétele? - ezek is gyakori kérdések feléjük. A munkatársaik konkrét tájékoztatást adnak, ha az adózók ezt igénylik. A sajtóreferens hangsúlyozza: idén először egy kattintással lehetőség van arra, hogy érvényes bevallása legyen az adózónak.

Németh Kinga 24 éves, angolul, németül beszél, és már spanyolul is boldogul. Éppen egy spanyol érdekeltségű multi standja előtt áll, fürkészi a feltüntetett álláslehetőségeket. Elárulja, most kezdte a munkakeresést. Turizmus-menedzsment mesterszakon végzett Veszprémben és a vendéglátás területén szeretne elhelyezkedni. Szakmai gyakorlatát Szombathelyen szerezte. Marketing- vagy HR-szakirány érdekelné a nagyvállalatoknál, esetleg céges rendezvények szervezése. A multik szerencsére keresnek HR-eseket, ez a tapasztalata, hiszen már több standnál is járt.

Gumhert Judit és Rátkai Szilvia személyzeti vezetők Zalaegerszegen és Körmenden. Majdnem tíz éve egy kiskereskedelmi multinál dolgoznak. Most váltani kényszerülnek, június 1-jén szűnik meg a munkakörük egy vállalati struktúraváltás - központosítás és költségcsökkentés - miatt. Az Ames Hungária Kft. standjánál Bogdán-Boda Edina HR-vezetővel beszélgetnek. Juditnak és Szilviának középszintű német nyelvtudása van, az Ames-nél viszont a szellemi pozíciókban az angolra van szükség, így a HR-es nem tud nekik munkát ajánlani. Sok lehetőség van a börzén, mondják, önéletrajzaikat otthagyták néhány standnál, és mindenki nyitott, közvetlen volt velük. - Szép számmal jöttek jelentkezők, meglepő módon sok szellemi pozícióra van érdeklődés. Fizikaira kevésbé, pedig ez fordítva szokott lenni. Az Ames HR vezetője pozitívan csalódott. Nagy Attila beszerzési vezető a répcelaki Liss Kft.-nél. Cégük 350 embert foglalkoztat, patronokat, szóda- és habszifon készülékeket is gyárt és forgalmaz. Mérnökhiánnyal küzdenek, de keresnek gépbeállítót is. Szombathelyi érdeklődők, Németh Miklós és Karancz Andrea érkeznek standjukhoz. Andreát betanított munka, Miklóst webmesteri vagy akár fizikai munka érdekelné. Fogarasi Katalinnal a lukácsházi telephellyel rendelkező Schott standjánál találkozunk. Francia, angol és német nyelvtudással rendelkezik, sokféle munkakörben dolgozott már, most szellemit keres.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!