Állatvilág

2014.12.18. 12:52

Kutya versus macska

Macskás országban, sőt macskás Európában élünk, ha hiszi, ha nem. Bár én macskás vagyok, de mindig azt hittem, hogy a kutyások állnak nyerésre, hát nem.

Budai Dávid

Ha három kérdésből meg akarunk ismerni egy embert, az egyiknek válasszuk a kutyás vagy, vagy macskás kérdést? Sok mindenben hajlamosak vagyunk nem állást foglalni, de ez kicsit olyan, mint a magyar foci helyzetére vonatkozó kérdés. Határozottan tudjuk a választ. Az Európa Pont bloggereit nem hagyta nyugodni a kutya-macska szembenállás kérdése, ezért gyorsan megnézték, hogy hány kutya és hány macska él Európában, és pontosan hol. A kutyások ezúttal veszítettek, Magyarországon a macskások többen vannak. Mégpedig öt szombathelynyivel többen nyávognak, mint ugatnak a kimutatások szerint. Sőt, Európában egy magyarországnyival van több macska, mint kutya.

Christopher Walken

James Franco

Persze nem kell annyira egymásnak feszülni, menő arcok mindkét táborban vannak. Christopher Walken és James Franco macskás, Jake Gyllenhaal és Matthew McConaughey pedig kutyás. Egyébként pedig az egész kutya-macska ellentét egy félreértésen alapul, és ez esetben az állatok értik félre egymást. A farkcsóváló macskával a kutyák szeretnének barátkozni, mert azt hiszik, boldogok pedig feszültek. A farkcsóváló kutyával pedig a macskák egyáltalán nem akarnak barátkozni, mivel azt hiszik feszültek. Valamelyik szinte biztos, hogy csóválja, ezért a kör bezárul. Mi emberek, viszont lehetünk egyetértésben, attól függetlenül, hogy az ablakban vár a legjobb barátunk vagy az ajtó előtt, amikor hazaérünk.

Jake Gyllenhaal

Matthew McConaughey

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!