Állatvilág

2016.02.06. 15:18

Van-e kedvenc időjárásuk a madaraknak?

A Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja elkészült az idei tavaszi programjával.

Bajdó Bettina

Puskás János, a társaság elnöke elmondta, hogy az ő szervezésükben az első előadás február 16-án, 18 órakor kezdődik a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ C épületének előadójában. Van-e „kedvenc időjárásuk” a madaraknak? címmel Somogyi Tímea a „Tanítványaink a katedrán” program keretében beszél. Az elnök hozzátette, hogy az előadások ebben a szezonban is azonos helyszínen és azonos időben lesznek. Március 8-án Klímacsúcsok Párizsból nézve címmel Kovács Erik tart előadást, közös szervezésben a Magyar Földrajzi Társaság Nyugat-magyarországi Osztályával. Ugyancsak közös szervezés lesz a március 22-ei előadás, mely komoly témát feszeget. A címe: Vissza a jövőbe! Melyik irányba kerüljük meg a Földet 80 helyett 1 nap alatt? Az előadó dr. Kovács József.

Áprilisban Dél-Indiába, a sokszínűség és a misztika őshazájába látogathatunk el dr. Baráth Kornél segítségével. A hónap második felében pedig Kőrösi Csoma nyomában járhatunk Ladakhban és Szikkimben dr. Farkas Györggyel. Áprilisban lesz a 6. Szőlő és Klíma Konferencia, májusban pedig a társaság is részt vesz a Természet-, Műszaki és Gazdaságtudományok Alkalmazásának 15. Nemzetközi Konferenciáján.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!