BC Körmend

2016.04.09. 18:29

Újabb körmendi vereség a középszakaszban

Az Alba Fehérvár végig uralta a játékot és jól használta ki hosszabb padját az ismét tompábban kezdő és mindig az eredmény után futó Körmenddel szemben. A vendégek védekezésben és támadásban is gyorsabbak, frissebbek voltak, megérdemelten győztek.

Németh Zsolt

Körmend, 2000 néző V: Papp, Kapitány, Boros

KÖRMEND: Petty 9/3, Channels 16/9, McKinney-Jones 9, Dickerson 17/6, Duniker 11/3

Csere: Ferencz 4, Tóth N. 4, Lakosa 4, Németh Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

ALBA: Chery 11/6, MYLES 16/6, Spurlock 2, PEARSON 21/6, LÓRÁNT 16

Csere: Wright 13, Simon 8, Supola 2, Csorvási -, Markovics 3/3, Tóth P. -

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-9. 8. p.: 14-14. 14. p.: 18-30. 19. p.: 30-42. 24. p.: 37-54. 27. p.: 41-61. 33. p.: 54-69. 38. p.: 64-84.

Kipontozódott: Tóth N. 39. p.

Bár mindkét oldalon voltak kisebb problémák, az együttesek legerősebb kereteikkel vágtak neki a mérkőzésnek. Az első hat fehérvári pontra Duinker válaszolt. Héttel is ment az Alba, de Channels két triplája után már vezetett az MTE. Hatalmas jó iramú csata zajlott, Pearson zsákolt, ezzel egyenlített az Alba. Ferencz visszavette a vezetést, majd Wright büntetőivel vezetett kettővel a vendégcsapat, majd Simon kettese hozta a 16-20-as részeredményt a kisszünetben.

Keményen védekezett az Alba, nem ízlett a hazaiaknak, akik jó időre megálltak 16 pontnál. Supola büntetői után már nyolc volt a körmendi hátrány. Channels faragott ebből, de Wright 2+1-es akciója után tíz volt közte. Jól szűrték a vendégek a hazai támadásokat, a piros-feketék viszont csak faultok árán tudták megállítani a kékeket. Channels három büntetője jelentett zárkózást majd egy jó védekezés adott körmendi reményt. Lakosa és Petty betörése után Dzunics Braniszlav kért időt 25-30-nál.

McKinney és Lóránt csatája a felfokozott hangulatú csarnokban
Fotó: Szendi Péter

Két fehérvári ziccer után azonban már Teo Csizmics élt ugyanezzel a lehetőséggel. Chery hármasával megint tíz volt, közte, Dickerson válaszolt. Egy Channels ellen elkövetett hiba után felpaprikázódott a hangulat, a körmendi pad kapott technikait néhány szurkolót alig tudtak megállítani a biztonságiak. Chery büntetőivel és Myles triplájával 15 pontig lépett el az Alba, ennyi volt a különbség a nagyszünetben. Aztán Pearson talált be elsőként, de Petty öttel válaszolt, majd ő  kapott technikait, mert egy dobás után a játékvezetők szerint szándékosan dobta hátra magát.

Hiába igyekezett a Körmend, az Alba frissebben, pontosabban kosárlabdázott és könnyebben szerezte pontjait is. Tóth Norbert a 27. percben már négy hibánál járt, ez sem segítette az amúgy is rövidebb paddal bíró hazaiakat. Wright kettese után már húsz volt közte a 27. percben. Egy perccel később a friss emberként beálló Markovics dobott hármast, 25 ponttal ment az Alba. Ferencz és Dickerson pontjai után Simon állította be a 47-68-as állást a 3. negyed végén.


A szurkolókon nem múlt semmi, mindkét tábor fergetegesen buzdította az övéit. Wright húzta vissza Pettyt, sportszerűtlen hibát kapott. Négy pontot hozott belőle az Egis Körmend, majd jó védekezéssel labdát is szerzett. Mínusz 16-nál Duinker is megkapta a 4. hibáját. Még egy pontot sikerült faragni, de Pearson triplát dobott, Simon és Wright is betalált, 56-76-nál jöhetett az újabb időkérés. Aztán gyorsan az utolsó is körmendi részről, mert nem fogyott a különbség. Hiába hajtott, pontatlanul támadta a gyűrűt a hazai csapat, megérdemelt győzelmet aratott a minden területen jobban teljesítő Alba.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Gratulálok az Albának, ma egyértelműen jobbak voltak. Nálunk a rossz támadójáték szülte leginkább a gondokat. A kihagyott dobásokból és az eladott labdákból sok könnyű kosarat szerzett az Alba, amivel megalapozta a sikerét. Az átmeneti játékunk sem sikerült ma, sokat hibáztunk. Vannak gondjaink, de jövő szerdán mindenképpen nyerni szeretnénk.

Dzunics Braniszlav: – Ma este jobbak voltunk az ellenfelünknél, főleg abban, hogy a védekezésünk stabil volt, ennek köszönhetően tudtunk jó ritmusban támadni, könnyebben kosárlabdázni. Úgy érzem, hogy több energiával játszottunk, ami meg is látszott a találkozó képén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!