BC Körmend

2013.11.11. 19:05

Itthon folytatják: a Medgyes a Körmend vendége

Körmend - A szombati kecskeméti bajnoki után kedden 18 órától hazai pályán az EuroChallenge-ben csoportmérkőzést játszik az Inkognito Fashion Körmend BC kosárcsapata. Vendége a román Medgyes gárdája.

Horváth Erika

Legutóbb október 19-én, az Alba ellen ünnepelhettek győzelmet a körmendi szurkolók. Azóta három bajnokit bukott el csapatuk – a Sopron, a Szeged és most hétvégén a Kecskemét ellen. A múlt szerdán pedig Moszkvában, a Triumph Ljubercinél az idei EuroChallenge-sorozat első csoportmérkőzésén maradt alul 90-74-re. Ideje lenne, hogy forduljon a kocka.

A két hosszú utazással járó idegenbeli meccs után ezen a héten is két mérkőzést játszanak a piros-feketék, de mindkettőt itthon – kedden a nemzetközi kupában, szombaton pedig majd a ZTE ellen kell helytállniuk. A Gas Metan Medias együttese az EuroChallenge D-csoportjának első fordulójában Kijevben végig vezetve 83-74-re nyert. Körmenden is a romániai csapat számít esélyesnek – tizenhármas keretében hét légiósa van, Rares Mandache személyében pedig egy román válogatottja is.

– Moszkvában jól kezdtünk. A végén tízen belül tarthattuk volna a különbséget, ha az utolsó percben jobban összpontosítunk – idézte fel egy gondolat erejéig a Triumph elleni meccset Hencsey Tamás vezetőedző. – Szombaton Kecskeméten viszont nagyon rosszul rajtoltunk. De visszajöttünk a meccsbe, és végig volt esélyünk. Sajnos a végjátékban megint pontatlanok voltunk, dobásokat hibáztunk és két labdát is eladtunk. A két mérkőzés alapján azt mondhatom, hogy a védekezésünk jónak tűnik, nagyjából rendben van. Továbbra is a támadás a gyengénk, kevés pontot szerzünk. Ebben kellene nagyot javulni. Megnéztük a Medgyes kijevi meccsét – persze egy mérkőzés alapján mindent nem lehet feltérképezni, és a rendelkezésünkre álló egy nap sem volt sok a következő feladatra való felkészülésre. Fontos, hogy az alapvédekezünket jól csináljuk, a többi a támadásokon múlik. Fodor Gergely bokasérülésének sem volt sok ideje a javulásra, valószínűleg most sem tud majd játszani. Zsarko Rakocsevics lábujját úgy megtaposták Moszkvában, hogy azóta sem edz. Kecskeméten fájdalomcsillapítóval játszott, de a kisegítést nem tudta úgy végrehajtani, mintha nem lenne baja. Remélem, hogy a szusszanásnyi pihenő alatt javult az állapota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!