BC Körmend

2015.04.17. 08:49

Megfogyatkozott keretével az Albánál zár a Körmend

Körmend - Szombaton (18.00), Székesfehérváron zárja a szezont az Egis Körmend kosárcsapata, a TLI-Alba Fehérvár ellenfeleként. A találkozóra a helyi vezetők döntése alapján mindenki ingyen mehet be.

Németh Zsolt

A középszakasz utolsó fordulója előtt eldőlt, hogy épp ez a két csapat fejezi be a bajnokságot ezzel a mérkőzéssel, hiszen az Albának sincs esélye a nyolcba jutni, ahol a középházból a Falco és a Pécs mellett a Szeged lesz ott. A szombati találkozón csak az a kérdés, melyik csapat zár a kilencedik és melyik a tizedik helyen.

Ferencz Csaba szerdán, a Falco ellen nagyszerűen teljesített, ezúttal is szükség lenne a pontos tripláira
Fotó: Szendi Péter

A hivatalos versenykiírás szerint: A rájátszásba nem jutott csapatok helyezésének megállapítása a csapatoknak a középszakaszban elért eredményeik alapján történik. A Körmend mérlege hét forduló után négy győzelem és három vereség a középszakaszban, míg az Alba háromszor nyert és négyszer veszített. A Körmend tehát esetleges idegenbeli sikerével mindenképpen megelőzi a fehérváriakat. Ha a hazaiak nyernek, akkor azonos mérleggel zárnak a csapatok. Ebben az esetben kell nézni azt, hogy a piros-feketék a középszakaszban tizenkét ponttal győzték le Simon Balázsékat, így elvileg még egy tizenegy pontos vereséggel is szombati vendéglátóik előtt maradnának Ferencz Csabáék, akiknek nem jutott sok idejük a felkészülésre.

- A Falco meccs utáni napon délelőtt pihenhettek a játékosok, délután pedig regeneráló edzést tartottunk - mondta a felkészülésről Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. - Pénteken pedig a taktikai felkészítésen volt a hangsúly. Szeretnénk úgy befejezni a szezont, hogy ugyanabban a szellemben játsszunk, mint a Falco ellen, hazai pályán. Farkas Attila továbbra sincs játékra alkalmas állapotban, egy komoly gyulladással szenved. Ryan Richards közös megegyezéssel Iránba távozott, és nem tudhatom, hogy Török Rollandra számíthatok-e, mert szerdán összetérdelt az egyik ellenfelével, bevizesedett a sérült testrész, ami fájdalmat is okoz számára. A junior csapatunk országos döntőn szerepel, így a három fiatal, Doktor Péter, Molnár Levente és Németh Ákos sem utazhat velünk, csütörtökön öten edzettünk. Nagy valószínűséggel kadet korú játékosokkal töltjük fel a keretet szombatra, de aki rendelkezésre áll, azokat szeretnénk úgy motiválni, hogy győzhessünk az Alba csarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!