Belföld

2016.07.12. 12:30

Piknik a támogatóknak - Hivatalosan is felavatták a taposóparkot Lövőn

Lövő - Az elmúlt hét végén immár hivatalosan is átadták rendeltetésének a lövői Szolgáltató és Kulturális Központ mögötti területen kialakított taposóparkot.

Tersztyánszky Krisztina

Amint arról korábban már mi is hírt adtunk, a Föld Napja alkalmából közösségi összefogással készült el a kilencven méter hosszú taposópálya. Az ötlet a művelődési központ munkatársaitól származott. Szerettek volna valami természetközelit és maradandót létrehozni, amit aztán az egész falu lakossága bármikor ingyenesen használhat. A pálya lényege, hogy szakaszonként más-más természetes anyagokkal, homokkal, kaviccsal, fakéreggel, fenyőtobozzal borították a pályát. Aki mezítláb végigsétál az útvonalon, kellemes masszázsban részesül. A talpunkon keresztül számos jótékony hatás éri a szervezetünket: vérkeringésünk javul, érfalaink erősödnek, javul az anyagcserénk. A rendszeres talpmasszírozó séta az összes szervünket képes stimulálni, javul az egyensúlyérzékünk és sokan a földfelszínnel való közvetlen érintkezésnek is gyógyító erőt tulajdonítanak. Az önkéntes munkások gyógynövények ültetéséről, a környék parkosításáról is gondoskodtak.

Lassan már nőnek a pálya köré ültetett bokrok. Egyelőre még nem adnak árnyat, ezért akik ledobták a papucsukat, forró köveken jártak. Fotó: Lövő SZKK

Ahogy az intézmény munkatársai beszámoltak, megnyitása óta folyamatosan nagy az érdeklődés a taposópark iránt. Van család, aki hetente kétszer rendszeresen gyermekestől végigegyensúlyoz a terepen, jártak már itt a lövői és a környékbeli óvodások. A kapu, ahogy tervezték is, mindig nyitva áll.

Érdemes kipróbálni: a talp felőli masszázs stimulálja a szerveket. Fotó: Lövő SZKK

Az áprilisi, embert próbáló társadalmi munka után az ötletgazdák elhatározták, hogy a sok önzetlen támogató részére egy kis vendéglátást szerveznek majd, amikor jobb idő lesz. Ez történt meg most szombaton, amikor a legtöbbet segítő támogatók hivatalosan is átvágták a taposópark szalagját. Az érdeklődők újra birtokba vették a pályát, immár a nap által felforrósított köveken és fadarabokon egyensúlyozva. A megvalósításban közreműködőket szerény fogadásra, szalonnasütésre látták vendégül, aminek csak az esti kiadós zápor vetett véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!