Bük

2015.03.24. 11:12

Könnyebb lesz a munkába járás – Új útvonalon járnak hamarosan a helyi járatos buszok Bükön

Bük - Hétfőn délután tartotta munkaterv szerinti ülését a város önkormányzati képviselő-testülete Bükön.

Varga Krisztina

A grémium egyebek között elfogadta az ez évi építési beruházásokkal kapcsolatos közbeszerzési tervet. Döntöttek arról, hogy az önkormányzat két belvárosi ingatlant megvásárol az óvoda közelében. A most elhanyagolt állapotban levő telkeket tartalékterületeknek szánják, amelyek idővel a városközpont kialakításában juthatnak majd fontos szerephez.

Megint napirendre került a közösségi közlekedés témája is. Még tavaly év végén, a tarifák meghatározásakor felvetődött az igény, hogy a helyi buszjárat útvonalát ki kellene terjeszteni az Európa útra. Számos munkavállaló ugyanis vonattal érkezik a településre, majd a vasútállomásról busszal megy tovább a fürdőre. A sok embert alkalmazó nagy szállodák jelentős része azonban az Európa út mentén van. Az önkormányzat egyeztetéseket kezdett a vállalkozóval, osztottak, szoroztak, térképet készítettek. A hétfői ülésen a városatyák úgy döntöttek: vállalják a kényelmesebb közlekedéssel járó többletköltségeket. Ez nemcsak a megnövekedett kilométerszám fedezését jelenti, hanem szükség lesz öt új buszmegálló létesítésére is. Így az idei turistaszezonban már egyebek közt a Hotel Caramellnél és a Danubiusnál is megállnak majd a helyi járatok. Érinti továbbá a busz az Apartman Hotel D épületét is, megkönnyítve ezzel a távolról jövő fürdővendégek érkezését, indulását.

A testület balról jobbra: Taródi Lajos, Giczi Nikoletta, Németh Violetta, Szabó András aljegyző, Baranyai Róbert alpolgármester, dr. Németh Sándor polgármester, dr. Tóth Ágnes jegyző, Pócza  Csaba, Patthy Sándor. Fotó: Varga Krisztina

A feltételek megteremtése, a változások közzététele után az új menetrendet várhatóan májustól élvezhetik a Bükre látogatók.

Címkék#Bük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!